orasul de cenusa 3

Am observat ca am reusit cat de cat sa va captez atentia asupra acestei serii si ma bucur, tare ma bucur 🙂

Daca primul volum mi s-a parut uimitor, volumul doi l-a intrecut, sunt tare curioasa daca pana la final, caci sunt sase volume, va reusi sa ma dezamageasca vreunul.

Trecand prin fel si fel de perioade, momentan am redescoperit placerea de a citi literatura fantasy si nu ma pot dezlipi de ideea asta, tocmai am vazut ca se va lansa si volumul trei al seriei “Witcher Saga” de  Andrzej Sapkowski fapt care ma face sa topai de fericire, iubesc seria foarte tare si imi doream nespus ca volumele sa se traduca intr-un mod mai alert, iar asta a inceput sa se intample.

orasul de cenusa 2

Va informez inca de pe acum ca aceasta postare va avea caracter de dezvaluire a actiuni din primul volum asa ca daca va aflati aici si inca nu ati parcurs primul volum, va indrum catre primul articol pe care iti veti gasi AICI, asta ca sa nu fiu spoiler.

flori-mici

Ultimele pagini ale primului volum s-au dovedit a fi destul de intense, intriga m-a tinut treaza cateva nopti la rand iar deznodamantul m-a doborat.

Iubesc cuplul Clace pana la Dumnezeu si inapoi, dar dupa primul volum, imi e greu sa mai cred ca relatia lor v-a mai avea vreun viitor, vestea ca Valentine este tatal lor i-a lovit fulgerator, i-a transformat in doi straini care incearca sa isi ascunda sentimentele proaspat infiripate, comportandu-se ca de gheata.

Tradarea lui Hodge mi s-a parut la fel de cruda, reusind sa intre in posesia Pocalului Mortal, l-a folosit pentru a-si castiga libertatea mult dorita insa orice tradare are un pret…

Singurul lucru bun care i s-a intamplat lui Clary este faptul ca a reusit sa isi regaseasca mama insa nu tocmai cum se astepta, Jocelyn leviteaza intr-o bula de magie si doar Magnus o poate salva cu ajutorul unei vraji din Cartea Alba.

Volumul doi insa, ne aduce noi situatii, autoarea axandu-se pe actiune deplina in detrimentul episoadelor linistite. Cand Conclavul afla ca si Jace este copilul lui Valentine, decide sa il intemniteze in Orasul Oaselor fiind acuzat de conspiratie si tradare.

Povestea este mult mai complexa decat pare, cruzimea lui Valentine este colosala, faptul ca ar face orice ca sa isi atinga telul ne pregateste pe noi ca cititori pentru o cursa indelungata catre imprevizibil.

Oare cat de mult va mai domni teroarea sau cat de mult pot rezista mundanii in lumea fantastica, sunt cateva din intrebarile ale caror raspunsuri le gasim parcurgand seria.

Anca GV

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.