instrumente mortale3.jpg

Sunt la fel de incantata de serie, chiar si dupa trei volume, am parcurs mai bine de 150 de pagini din volumul patru si sunt extrem de captivata de poveste.

Facand o recapitulare, avem in clipa de fata un cuplu esuat, Jace si Clary, doi tineri ce abia incepuse sa constientizeze adevaratul sens al iubirii, exact cand au aflat ca este imoral sa simta ceea ce simt unul pentru celalalt, un vampir nou nascut, Simon, un Valentine posesor a doua din trei instrumente mortale, o inchizitoare moarta si multe multe alte soiuri de intrigi.

Orasul de Sticla, asa cum spune si numele volumului, se refera la Idris, tara de origine a vanatorilor de umbre, un loc sfant pentru ei, un loc pur, unde nici un demon nu poate patrunde datorita pecetilor instalate pe turnurile de protectie.

Volumul incepe in forta, tinerii vanatori sunt prinsi intr-o capcana fiind astfel fortati sa se salveze cu ajutorul unui portal ce ii va trimite in Alicante. Ajunsi acolo, noul inchizitor observa si prezenta lui Simon, vampirul nou nascut ce nu isi are locul in oras fiind un repudiat, Conclavul se ofera sa il trimita inapoi in New York insa inchizitorul are alte planuri pentru el.

Clary ramane in New York alaturi de Luke insa stie ca nu are cum sa o ajute pe mama ei daca nu ajunge si ea in Idris, cu noua ei putere proaspat descoperita creeaza un portal in care se avanta, insa odata cu ea, pleaca si Luke pentru a se asigura ca ajunge cu bine in partea cealalta mai ales ca tanara nu fusese niciodata acolo.

Momentul cand Jace afla ca si Clary se afla in Alicante devine crucial, tanara nu pare sa inteleaga de ce Jace se opune vehement veniri ei in oras insa, se presupune ca ea trebuia sa stie mai multe despre cum Conclavul functioneaza insa s-a pus singura in pericol.

Volumul trei ne aduce fata in fata cu un personaj nou destul de misterios, Sebastian Verlac, un tanar vanator de umbre ajuns de la Institutul din Paris, in Idris. Dupa cele cateva dialoguri dintre Clary si Sebastian, situatia se incinge mai ales ca Jace afla de intalnirea lor.

De aici totul pare sa capate un alt sens, personajele evolueaza diferit iar actiunea de diversifica destul de tare, am avut nevoie de cateva zile pauza sa pot constientiza cele citite mai ales ca deznodamantul a fost atat de neasteptat.

im2

Anca GV

 

7 comments

  1. Ajutor!!! Nu gasesc vol.6 in format pdf si mai am putin pana intru in sevraj :P. Anca, nu stii unde as putea sa gasesc ultimul volum?
    Deja, imi pare rau cand ma gandesc ca e ultimul volum.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.