Va plac acele carti care au un fir narativ destul de lent si atat de frumos povestit astfel incat sa vreti sa cititi mai mult? Ei, bun, am mai gasit o serie de carti romantice. Seria se numeste “Infernul lui Gabriel” – Sylvain Reynard.

2655_bc7b67282691_e81fa9702823_8562dc3c

In Romania sunt disponibile doar doua din trei publicatii traduse si am aflat de existenta acestui titlu cand eram in cautarea de carti similare triologiei “Fifty Shades of Grey” pentru ca mi-a placut destul de mult, chiar foarte mult aceea si ador sa citesc despre povesti de dragoste mai “dificile”. O alta serie reusita pe care o devorez in liniste si pace in fiecare seara.

Copertile originale ale cartilor nu arata ca si cele ale Editurii Trei dar sunt mult mai pline de sens si culoare.

Pana acum, am citit aproape tot primul volum si poate fi usor relatat deoarece actiunea, asa cum am mai spus este foarte lenta, personajele sunt descrise pagini intregi iar o intamplare poate atinge si un capitol. Cartea este impartita pe capitole, deci foarte simplu de citit.

Personajele, Gabriel Emerson, Profesor in studiul despre Dante iar Julienne Mitchell. masteranta a carei lucrare de disertatie este condusa de catre el. Romanul, construit pe marginea Divinei Comedii, subliniaza pasiunea celor doi pentru dragoste dintre Dante si Beatrice.

Julia, frumoasa, naiva si usor prea sensibila, se indragosteste pentru prima data de Gabriel la varsta de 17 ani cand, in vizita la prietena ei cea mai buna, Rachel (sora vitrega a lui Gabriel) il descopera pe acesta ca fiind foarte violent in urma unei certe cu fratele sau. Dupa trecerea timpului, ajunde masteranta la Universitatea din Toronto sub indrumarea apriga a Profesorului Gabriel. Avand in minte prima seara petrecuta cu el, il regaseste diferit iar acesta nu isi mai aminteste cele petrecute impreuna cu ea.

Relatia dintre cei doi desi interzisa, se consuma prin intalniri tandre furisate in apartamentul lui, prin renuntarea la capricile lipsite de inhibitii pe care acesta le obisnuia si prin incercarea ei de a capata incredere in persoana iubita desi trecutul ei marcant o urmarea.

Dragelor, sper ca v-am starnit catusi de putin interesul pentru “Infernul lui Gabriel”, merita sa parcurgeti evolutia omului care are puterea sa-si depaseasca propriul rau, propriul infern si sa obtina izbavirea si dragostea.

Sylvain Reynard – Infernul lui Gabriel (Volumul 1)

Sylvain Reynard – Extazul lui Gabriel (Volumul 2)

Sylvain Reynard – Izbavirea lui Gabriel (Volumul 3)

Anca GV

7 comments

  1. Buna!! A gasit cineva intre timp pdf la volumul 3?? Doar ce am terminat primele 2 volume si sunt absolut incantata de ele, cum am fost si la seria Crossfire si Fifty shades of grey 💜💜

    Like

  2. Buna! In mod cert, seria “Infernul lui Gabriel” este si va ramane pentru mine una din cele mai coplesitoare povesti. Am terminat si volumul 3 din aceasta serie si mi-a placut extrem de mult. Deci, merita citita!

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.