ce stim cu adevarat despre termenul de valabilitate al produselor cosmetice

De cate ori v-ati pus intrebari legate de perioada de valabilitate la produsele cosmetice? Sau de cate ori ati observat ca multe dintre ele nici macar nu au inscriptionat un termen de valabilitate, iata doar doua intrebari esentiale la care ar trebuii sa stim raspunsul fara sa clipim.

https://ancagv.wordpress.com/

Curatenia de primavara, pentru mine nu inseamna doar sa imi aranjez dulapul de haine sau sa sterg praful, inseamna sa verific daca unele produse cosmetice mai sunt in valabilitate sau nu.

M-am tot documentat zilele trecute pentru a va structura si voua un ghid complet constand in ce arΒ trebui sa stiti despre produsele cosmetice.

https://ancagv.wordpress.com/

Produsele de makeup in general au inscriptionate pe ambalaj un semn cu 12M sau 6M sau 36M ceea ce inseamna ca este valabil 12 luni sau 6 luni sau 36 luni de la prima utilizare.

https://ancagv.wordpress.com/

Inscriptia este valabila, dar daca observam ca produsul si-a schimbat textura, culoarea sau mirosul atunci cu siguranta nu mai este bun.

Poate va intrebati: “Da, dar daca nu apare semnul, cum ne dam seama?

Unele, intr-adevar nu au acel semn iar aici vorbim cel mai adesea de rujuri, dar au un cod pe care il putem citi. Si aici se ridica o multime de intrebari pentru ca nu sunt aplicate dupa o lege iar producatorii il trec in functie de politica lor.

20150328_193501

Tot de ceva timp, ingeniosi au pus la cale site-uri unde pot fi verificate aceste coduri cum ar fi:

Check Cosmetic

sau

Check Fresh

…ambele foarte folositoare. Puteti verifica cand au fost fabricat batch-ul iar acesta poate fi aflat de la marile companii producatoare de cosmetice dar si altele.

Avantajul este ca puteti afla termenul inainte de a achizitiona acel produs.

https://ancagv.wordpress.com/

Fond de ten

https://ancagv.wordpress.com/

https://ancagv.wordpress.com/

Are un termen de valabilitate intre 12-24 de luni in functie de marca. Acesta trebuie ferit de razele soarelui vara pentru ca datorita caldurii ingredientele au tendinta de a se separa. De asemenea trebuie ferit si de umezeala sau inghet.

Crema de fata

Este un produs cu un termen de valabilitate longeviv care poate atinge Β 3 ani fara a crea neplaceri. Trebuie avut in grija faptul ca cele organice expira mai rapid iar cele cu SPF mai greu sau ca in timp acestea pot sa isi schimbe consistenta.

In aceleasi circumstante, ca si fondul de ten, este considerat un lichid si trebuie ferit de caldura si umezeala.

https://ancagv.wordpress.com/

https://ancagv.wordpress.com/

876543232154https://ancagv.wordpress.com/

Rujul, gloss-ul sau balsamul de buze are un termen de valabilitate destul de variat de la o firma la alta. Asa ca acestea pot fi valabile 1 an sau 2 ani.

Sfat: nu il imparti cu prietenele pentru ca se pot capata infectii sau eczeme, ceea ce nu este placut deloc.

Produsele pentru buze se tin in portfarduri, in sertarele din dormitor ferite de caldura sau umezeala, nu in buzunar sau aruncate prin gentile noaste imense πŸ™‚ . Chiar daca au un termen de valabilitate mare (spun asta pentru ca stiu ce texturi si arome au produsele de acest gen si stiu ce pofta de sa iti lingi buzle iti fac) de fiecare data cand il desfacem, aerul intra iar impuritatile din mediul extern le pot altera.

https://ancagv.wordpress.com/

Farduri

Fardurile pentru pleoape au o valabilitate de pana la 2 ani, cu conditia sa spalam constant pensulele pe care le folosim la aplicare.

Daca sunt tinute in baie unde este umezeala aceste pot capata un miros urat si aplicate pe pleoape pot crea mancarimi sau usturimi, de la caz la caz.

Β Pudrele/Blush / Perle bronzante / Iluminator

Pulberea pudrelor expirata se recunoaste pentru ca are tendinta de a se aduna in liniile ridurilor de expresie, cele valabile pot fi folosite si 3 ani fara probleme.

blush-paradise

https://ancagv.wordpress.com/

Mascara-brush-1

Mascara

Este un produs foarte periculos cand expira. Eu am tendinta de a folosi un rimel mai mult decat trebuie si il schimb atunci cand simt ca ma jeneaza genele sau ma ustura ochii. Prost obicei, dar nu ma indur, asta e simpla explicatie si recunosc asta.

https://ancagv.wordpress.com/

Cel pe care eu il folosesc este valabil 12 luni ceea ce nu ar fi o problema dar este indicat sa fie folosit timp de 3 luni maxim.

Cam atat din ce am invatat si eu si ce am putut sa va arat si voua, sper ca va va fi de ajutor, chiar daca iubiti unele cosmetice atat de mult nu riscati sanatatea pentru o placere, nu se merita.

Va vreau frumoase si sanatoase dragele mele.

Va pup!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s