Strabatand Pinterestul dupa cateva idei de reconditionare a mobilei din apartament in cazul in care nu se mai potriveste, este plictisitoare sau are nevoie de o resuscitare, in cazul meu, varianta 1 si 2, am gasit nenumarate idei pentru ca mobila de la Ikea este foarte intalnita, foarte simpla si foarte usor de reconditionat asa ca m-am blocat pe un blog, un super blog, plin de inspiratie si bun gust. am preluat una din ele si am adaptat-o micutei mele pise de mobilier.

img_2852

Motivele marocane (caci aici vroiam sa ajung) mi-au intrat in gratie si in schita pe care am facut-o pentru a-mi da seama cum vreau sa arate mini biblioteca, am desenatย cu ajutorul unui marker conturul unei forme iar rezultatul a foat uimitor de dragut si coket.

Pasul 1

M-am pregatitย pentru proces cu: diluant, vopsea spray alba lucioasa, markere speciale pentru lemn, sablon cu imprimeul marocan pe care l-am desenat si decupat in prealabil, rabdare, un loc bun pentru aplicarea vopselei incecaioase, foarte aerisit si timp. ๐Ÿ™‚

img_2863img_2867

Pasul 2

… am curatat si degresatย obiectul de mobilier dupa care l-am dezasamblat pentru a sporii gradul de acoperire cu vopsea (sau invers).

Pentru ca am luat doar un tub de vopsea, am decis (din teama de a nu ramane in pana) sa vopsesc doar partea din spate a mobilei si cele 2 sertare, gand la gand pentru ca a necesitat vreo 3-4 straturi pentru acoperire intensa si asa am ramas fara … ๐Ÿ˜ฆ

img_2856img_2860img_2858

Unde nu am fost atenta si am mai atins cu mana iar vopseaua s-a luat, am pictat cu acrylic (incepatoarea din mine a spus asta) si a foat mai mult decat perfect.

! Vopseaua spary se usuca destul de repede iar timpul intre doua aplicari este de cel putin 5 minute pentru a prinde corespunzator.

Pasul 3

La pasul 3, dupa ce am lasat peste noapte sa se usuce bine (eu nu am avut rabdare dar asa este recomandat),ย am masuratย cat de cat pentru a trasa modelul drept si fara sa amย neplaceri, am incercat pe o coala de hartie A4 si eram foarte multumita.

Am folosit markere pentru lemn care de fapt sunt cu scopul de a masca zagarieturi sau lovituri, in functie de nuanta lemnului dar le-am ales pentru ca nu se sterg atunci cand folosim spary pentru curatare a prafului de pe mobila.

img_2866img_2864

Asa am procedat si pe sertare, avand grija sa masor exact pentru ca partea din fata este mult mai greu de mascat decat placajul din spate.

img_2872img_2871

Pasul 4

Dupa ce am lasat ca markerul sa se usuce, am reasamblat-o si asezat-o la locul ei.

Rezultatul final

20150927_21045520150928_111232

Anca GV

5 comments

  1. Ce bine arataaa! Asta chiar vreau sa fac, acum sunt curioasa ce blog ai descoperit si ce alte chestii din astea mai sunt pe acolo, vreau sa imi personalizez si eu mobila din camera, mi se pare prea monotona ๐Ÿ˜ฆ

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: