Spuneam de data trecuta ca urmeaza un nou episod din seria “Atelier” si cu siguranta mult mai multe decat cele trei de care va vorbeam.

In acest episod am sa va arat cum am reconditionat o comoda cumparata de la magazinul de antichitati cu doar 25 dkk (15 lei), ieftin pentru o comoda din lemn masiv (nu palul nenorocit din care este fabricata mobila in ziua de azi). Da, o comoda din lemn de brad vopsida cu aceasta nuanta de maro obosita, m-a cucerit insa cu simplitatea astfel adaugand-o in carut.

Cand am ajuns acasa nu credeam ca am sa reusesc sa o infrumusetez cumva pentru ca manerele erau ruginite iar ea plina de praf si eram din ce in ce mai sceptica.

furniturebefore11

Intregul proces a durat cam 6 ore, timp in care am curatat-o, am vopsit, am lasat-o la uscat si apoi am asamblat piesele scoase.

Folosesc acrylic pentru ca se vopseste usor, nu miroase atat de puternic si nu necesita uscare indelungataplus (in cazul meu) lipsa spatiului de lucru.

furniture2 furniture1

Am desprins manerele cu o surubelnita si am slefuit putin cu hartie abraziva pentru a scapa de rugina. Apoi le-am vopsit cu vopsea spray aurie si arata mai frumoase decat atunci cand erau noi πŸ™‚ imi imaginez.

furniture4 furniture7

Acrylicul l-am aplicat cu aceeasi pensula mica la fel ca si pe oglinda ca sa pot impreuna cele doua obiecte si sa semene textura. Un singur strat a fost sufiecient pentru acoperire totala.

Dupa ce s-a uscat, am prins manerele si am inceput sa fac poze.

afterIMG_3453

Poze pentru a va instiga, sa reconditionati atunci cand nu va mai place sau cand pur si simplu va plictiseste. Casa trebuie intotdeauna sa fie un loc plin de armonie si bun gust pentru a trai frumos.

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: