Duminica este despre stat in pat si citit carti romantice, de baut cappuccino si de ascultat muzica, despre pijamale. Cam asa a decurs ziua asta pentru mine si s-a mai dat si ora, chestie care m-a bagat in eroare rau de tot, anyway, o zi fabuloasa.

Am devorat zilele acestea o carte asa cum o faceam in tinerete, ohhh… tinerete… si m-am si apucat de citit altceva despre care vreau sa va povestesc si voua cate ceva. “Fericirea incepe azi” – Jamie McGuire este o carte despre ce inseamna sa fii tanar, incapatanat si nepasator.

Un roman ispititor care nu te lasa sa il lasi deoparte, care m-a cucerit cu simplitatea lui. Genul ala de carte pe care daca o citesti cand ai 19 ani, simti ca personajele sunt ca tine iar daca ai 23 de ani simti ca ai cam imbatranit si ca esti complet schimbat, ca a trecut timpul si parca nu mai esti atat de deschis deciziilor luate in graba.

Abby Abernathy o tanara care doreste sa fie altcineva, devine o fata cuminte in alt oras impreuna cu prietena ei America iar curiozitatea le face cunostinta cu persoane mai putin comune. Abby are un trecut destul de ingrozitor pe care il lasa in Kansas pentru noul colegiu din Eastern, tanara si ambitoasa, este pusa in fata unor noi provocari.

Travis Maddox este genul de baiat care alege sa isi castige existenta prin lupte considerand asta cel mai usor mod de a castiga bani, nu inseamna ca nu era destul de destept cand venea vorba de carte, suficient de atragator incat sa ii aduca relatii, nu mai lungi de o noapte.

Dupa ce fac prima data cunostinta, in niste ipostaze mai putin obisnuite decid sa fie prieteni printr-un fel de pact, ea auzind destul de des despre reputatia lui in ceea ce priveste fetele si preferand sa nu ajunga una dintre ele.

Genul ala de carte in care personajele sunt la poli opusi , o actiune cu nabadai si intensitate maxima, un ritm alert al intamplarilor si legaturi primejdioase cu o doza subtila de erotism, redat intr-un mod intim. Un roman tineresc cu un final foarte previzibil dar cu un scenariu destul de intortocheat care te tine in suspans si care merita citit intr-o zi de duminica.

Curand voi posta si cel de-al doilea volum dar pana atunci va las cateva scene/citate care mi-au placut.

Travis a rasucit scaunul de langa mine si s-a asezat, punandu-si bratele in fata.
– Asadar tu esti Pigeon?
– Nu, i-am trantit-o eu. Am un nume.
A parut amuzat de felul in care il priveam, ceea ce n-a facut decat sa ma enerveze si mai tare.
– Ei bine? Ce e? l-am intrebat.
Am muscat din ultimul mar de pe tepusa din farfuria mea, ingorandu-l.
– Atunci Pigeon sa fie, a ridicat el din umeri.
Am aruncat o privire spre America, iar apoi m-am intors spre Travis.
– Incerc sa mananc…
Travis a acceptat provocarea pe care i-o oferisem.
– Numele meu este Travis. Travis Maddox.
Mi-am dat ochii peste cap.
– Stiu cine esti.
– Stii, da? a intrebat Travis, ridicand din spranceana ranita.
– Nu te flata singur. E greu sa nu remarci cand cincizeci de betivi iti canta numele.

si

–  Am stiut din prima clipa in care ne-am intalnit ca era ceva in tine, ceva de care aveam nevoie. Se dovedeste ca nu era nimic in tine. Erai tu.

fericirea-incepe-azi_1_fullsize

Anca GV

3 comments

  1. Am citit cartea asta în urmă cu câteva luni. Pot spune că mi-a plăcut! Nu am citit și cealaltă carte, am văzut că tu ai citit-o..E lafel de bună ca asta?♥♡♥♡

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.