IMG_5884

O carte si un film foarte discutat, “Inainte sa te cunosc”, actual, cea mai buna carte pe care am citit-o pana acum. Nu, nu am uitat de “Ugly love” care pana ieri era pe primul loc sau “Sotia calatorului in timp”, doar ca asta m-a impresionat si m-a pus la perete gandindu-ma la ceea ce sunt si ceea ce vreau sa fac.

Povestea graviteaza in jurul a doua personaje prezentate pe rand in cele doua volume.
Will Traynor, un influient om de afaceri, chipes, intelept si de o aroganta de nedescris, sufera un cumplit accident din cauza unui motociclist neatent punandu-l intr-un scaun cu rotile pentru tot restul vietii.

Ea, este Louisa, o tanara frumoasa de 26 de ani, umbra surorii ei mai mici, sprijinul necontenit pentru familia care o considera doar buna pentru a aduce bani in casa iar relatia pe care o aevea, se vdea de la o posta ca nu functioneaza ca o chimie. Se multumea cu putin iar zona de confort se rezuma in a lucra intr-un local si a servi ceai clientilor, discutii cu seful ei si intalniri scurte cu iubitul ei. Vestea ca seful ei inchide cafeneaua, o pune pe fuga pentru un nou job pentru a-si ajuta familia iar in goana nebuna ajunge sa fie ingrijitoarea lui Will, tetraplegic de doi ani.

Poate va intrebati ca unde este povestea de dragoste din acest roman, sau poate ati vazut filmul si va repeziti sa raspundeti in urma a ceea ce ati vizionat… dar eu va spun este mult mai mult de atat!

Cand Louisa a fost angajata de Camilla (mama lui) pentru un contratct de doar 6 luni de zile nu stia ce o astepata, nu mai lucrase in domeniu, nu il cunostea inca pe el pentru a alege daca sa semneze contractul sau nu si nici macar nu cunostea adevarul despre perioada de lucru, de ce doar 6 luni de zile. Mergand la Granta House zilnic, ramanand peste program si adevarul cumplit aflat din greseala, au transformat-o pe Lou intr-o adevarata razboinica, luptand zilnic pentru a face fericit un om, care mai tarziu, avea sa ii castige respectul si iubirea.

Evolutia personajului feminin, este asemeni unei flori, iar asta nu i-a scapat lui Will, urmarind-o si indrumand-o cum sa isi stabileasca un tel in viata si cum sa iasa din zona de confort din micul orasel.

Cursul evenimentelor, usor tragice/ comice mi-au smuls zambete si lacrimi cu fiecare pagina data, sensibilitatea povestii si usurinta cu care am empatizat cu personajele m-a facut sa sufar alaturi de ele. Am realizat ca ajung spre finalul povestii atunci cand imi tineam respiratia pentru a nu plange si de teama…pentru ce avea sa se intample.

Sunt impresionata de stilul autoarei de a relata pe indelete intreaga poveste, cu capitole prezentate alternativ de personajele cele mai importante din carte, daruirea cu care a construit povestea pe care cu siguranta ca daca si un doctor ar citi-o ar ramane impresionat, impactul pe care il are asupra noastra si emotiile transmise.

Cred… sigur, cartea asta a fost cel mai frumos cadou primit de ziua mea!
Merita citita si sincer va spun ca si volumul “After you” merita, chiar daca este in engleza (o engleza usoara) si chiar daca multe pareri spun ca nu isi are rostul, epilogul parca a lasat loc de multe interpretari, cunoastem povestea lui Will dar parca a sosit timpul sa o cunoastem si pe adevarata Louisa, femeia matura si speciala despre care abia astept sa va spun in recenzia urmatoare, dupa ce voi termina cartea.

14045538_824967524300506_3978584583579777891_nMe-Before-You-book-cover-Jan-12-p122

Anca GV

12 comments

  1. Buna. Te urmaresc cu placere. Datorita tie am citit si seris Crossfire si mi-a placut enorm. Stii ceva de “After you” in romana?

    Like

  2. E minunata. Am stat toata noaptea si am terminat-o de citit…..
    Ador cartile pe care nu le poti lasa din mana.
    Multumesc ca datorita tie am mai descoperit o poveste superba si astept alte si alte recomandari.

    Liked by 1 person

  3. Ești dovada vie că, vine o vreme când adulții au ce învăța de la cei tineri. Îți mulțumesc și eu pentru că ne dai voie să citim.

    Like

  4. Multumesc din suflet pentru toate pdf urile pe care ni le faci cadou,pentru toate cartile minunate atent alese….De cand ti-am descoperit blogul, te citesc pe nerasuflate,mi-am redescoperit dragostea pentru lectura(uitata intr-un colt din cauza aparitiei bb lui)….iti spun cu mana pe suflet ca astept cu nerabdare postarile tale!!

    Like

  5. Mulțumesc din suflet ca împărți cu noi bucuria de a citi! Mulțumesc și pentru timpul pe care nu-l dedici! Scrii frumos si transmiți exact ce trebuie pentru a stârni interesul.
    Mulțumesc încă o dată!

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.