1039996-0

Ei da, nu mai am cuvinte…

O carte completa din toate punctele de vedere, o carte pe gustul meu. O scriitoare de nota zece.

Ce sa va mai spun? Ca suspansul a tronat pana aproape de epilog? Ca personajele au fost pline de sensibilitate si au emanat o emotie careia cu greu ii rezisti mai ales daca esti o persoana emotiva?

Nici eu nu mai stiu…

Amintirile si intamplarile din Irlanda au reusit cat de cat sa o faca pe Diane sa isi reia activitatea de la cafenea cu forte noi.

Dupa o perioada de liniste si normalitate, in viata ei a aparut un simplu barbat care adora sa treaca sa bea cafea cu ea . Il chema Oliver si intelesese pe loc ca Diane este retinuta si are nevoie de timp si spatiu ca sa poate sa accepte pe cineva in viata ei.

Treptat a aflat si motivele iar Oliver a inceput sa tina atat de tare la ea incat profita de fiecare portita din timpul lor liber sa faca excursi, sa petreaca seri minunate si cel mai important, sa o face pe Diane sa il accepte intr-o buna zi ca pe un iubit adevarat.

Mi-a placut tare mult rabdarea lui Oliver, dorinta lui de a o vindeca de ranile provocate de decesul sotului si a fetitei ei si mai ales de limita prin care facea toate astea. Niciodata nu a vrut sa ia locul insa spera doar sa duca o viata normala.

Viata normala i-a adus in fata unei expozitii din Paris care intamplator avea cateva din lucrarile lui Edward. Diane a inceput sa recunoasca locurile si zeci de amintiri i-au revenit in minte. Punctul culminant a fost cand la microfon s-a auzit o voce, vocea lui Edward iar ea a incremenit.

Intalnirea cu Edward i-a adus vesti mai putin bune despre Abby, proprietara unde ea locuise. Fuga Dianei din Irlanda a afectat-o destul de tare iar batranetea si-a pus si ea amprenta.

Intoarcerea Dianei in Irlanda a avut loc spontan si tot odata descoperirea unor secrete si a unor intamplari care au avut loc in lipsa ei, au facut-o sa constientizeze si mai tare ceea ce simtea si cu ceea ce se confrunta iar toate astea nu ii faceau bine.

Vestea decesului lui Abby si ceremonia funerara au avut un impact puternic asupra ei, decisa sa isi ia inima in dinti si sa marturiseasca tot in fata lui Edward indiferent de consecinte avea sa o linisteasca si sa o ajute sa isi puna ordine in ganduri.

O lectura simpla plina de emotie despre niste personaje greu incercate de soarta, o lectura romantica fara prea multe scene firbinti, dozata in cantitati egale si foarte frumos conturata.

Am nevoie de o pauza… cel putin o saptamana, am nevoie sa reflect asupra ei, nu vreau sa trec atat de usor peste, nu pot, m-a emotionat mult prea tare!

 rsz_viata_e_usoara_nu_iti_face_griji

Anca GV

10 comments

  1. Buna! Am tot cautat pe net cartea Viata e usoara, nu-ti face griji, in format pdf , dar nu gasesc. Am citit cartea Oamenii fericiti citesc si beau cafea in urma recenziilor tale si pot sa spun ca ma captat intru totul. Oare ai vreo idee despre cum sa fac rost de ea?

    Liked by 1 person

  2. O poveste superba! Mi-a placut foarte mult. Mulțumesc pentru recomandare. Am citit tot ce ai postat pana acum, te-am “descoperit ” 🙂 anul trecut, dar nu am comentat niciodată. Aștept următoarea recomandare :).

    Liked by 1 person

  3. Îți mulțumesc pentru bucuria pe care mi-o oferi împărtășind cărțile , ma faci fericita! Îți recomand din suflet seria After – Anna Todd.

    Liked by 1 person

    1. Multumesc 🙂 si voi ma faceti pe mine fericita.
      Abia am facut rost de ea… inca nu ma incumet sa ma apuc de o serie zdravana

      Like

  4. Ador cărțile care transmit emoții. Și mă bucur că te urmăresc, că să aflu și despre altele cărți. Îmi plac recenziile tale, îmi place felul în care știi sa trezești curiozitatea celorlalți. Îți mulțumesc Anca!

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.