Cand am inceput sa salvez pe Pinterest pinuri pentru bullet journal, ma atrageau in mod deosebit cele in care, paginile erau decorate cu flori desenate de mana. De mica fiind, am dezvoltat o pasiune pentru tot ce inseamna pictura, desenat, schitat, insa pe parcurs mi-am pierdut aceasta indemanara din cauza lipsei de a practica… regret nespus, acum, mare fiind, imi este mult mai greu sa schitez ceva in comparatie cu atunci.

Pentru a reusi sa ma reobisnuiesc am inceput sa desenez din nou, bullet journal-ul s-a dovedit a fi cel mai dragut loc unde am putut sa incadrez fiecare ilustratie nou invatata. Multi dintre voi m-ati intrebat cum reusesc, iar raspunsul, va garantez ca il ve-ti afla in randurile de mai jos.

Pentru a invata sa desenezi o floare sau o frunza, ai nevoie de putin skill artistic si rabdare sa urmezi cu atentie niste pasi impusi, iar toate astea indrumate de o carte, da, am apelat la o carte sa ma invete cu sa desenez flori.

“How to draw modern florals – Alli Koch”, a fost castigatoarea atunci cand am inceput sa caut o carte buna, sa ma invete tehnica si cum sa o realizez pas cu pas.

htdmf3

Cartea am achizitionat-o de AICI, adica Amazon si am avut de ales dintre ea si “Botanical Line Drawing – Peggy Dean”, carte despre care auzisem la Boho Berry.

Am ales-o pentru ca a fost dragoste la prima vedere, cand am achizitionat-o, nu prea existau review-uri la ea, abia era lansata, m-am indragostit de eleganta copertii si am avut un feeling ca va fi exact ce cautam.

htdmf5htdmf2

Acum haideti sa va vorbesc putin despre continut:

Alli face ca totul sa para extrem de simplu iar explicatiile sunt cat se poate de usor de urmat. In prima parte gasim cateva sugestii de instrumente pe care le putem folosi, apoi explica constructia unei flori si cum poate aceasta sa fie transformata intr-un desen pe hartie.

htdmf 7htdmf 8

Dupa ce se considera ca reusim sa stapanim acele mici reguli, suntm plasati deja in “practica”, pagini intregi cu flori ce pot fi desenate in patru sau sase pasi. Fiecare pas are jos si o mica explicatie cu rolul de a ne face sa intelegem ca daca o floare nu a iesit exact ca in carte sau ca “modelul” nostru, Β nu inseamna ca este gresita, are doar personalitate.

Cartea este conceputa ca fiind un caiet de exercitii, dupa ficare pas explicat, are si o pagina goala pentru a exersa, pe care, eu personal nu vreau sa o folosesc inca, prefer sa adaug o coala impaturita si sa o lipesc cu putin washi-tape.

htdmf4

Dupa flori, gasim o sectiune destinata cactusilor si suculentilor iar apoi frunze. In ultima parte Alli a ilustrat si cateva aranjamente florale, tot impartite pe pasi pentru a putea fi exersate si invatate.

Per ansamblu, consider aceasta carte, o buna investitie, am folosit-o si inca o folosesc destul de tare pentru a desena si ilustra flori pentru bullet journal-ul meu.

Mai jos va atasez cateva imagini cu flori, de care sunt tare mandra cum au iesit.

bullet journal new pink6Spread-Iuniespread june5

Va recomand cu drag aceasta carte, merita sa investiti in ceea ce va place si deasemenea, merita sa investiti in micile abilitati pe care le aveti, sa le exploatati la maxim transformandu-le in atuuri.

Urmatoarele carti de pe lista mea sunt: “Modern Calligraphy WorkshopΒ – Imogen Owen” si “Modern Calligraphy : A Step-by-Step Guide to Mastering the Art of Creativity – Lucy Edmonds”, doua carti pe care le-am imprumutat recent de la o prietena si pe care trebuie sa le am si eu in biblioteca.

htdmf1

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: