in patru secunde ai pierdut totul 0

Am terminat cartea asta acum ceva vreme, era seara tarziu, cu ochii mijiti abia mai reuseam sa tin randul, dar am dus-o pana la capat.

Ma bucur sa va scriu despre o carte tradusa, poate ma urati pentru ca nu am mai scris recenzii despre carti de pe la noi, insa mi-am propus ceva si vreau sa ma tin de cuvant.

Imi doream sa citesc cartea asta inca de cand am primit-o de la Madalina, o fata extraordinara care m-a emotionat pana la lacrimi, cu sufletul ei mare si dorinta ei de a face un copil fericit. Multumesc!

in patru secunde ai pierdut totul 6

Povestea lui Cain a parut in primul volum al seriei “Zece respiratii scurte”, ca un subiect mult prea sensibil, tabu, ferit de urechile tuturor si mereu ma intrebam, oare ce ascunde el defapt… acum stiu.

Pentru cei ce nu isi mai amintesc, Cain este proprietarul clubului de noapte numit Penny’s, la care s-a angajat Kacey pentru prima data de cand a sosit in Miami impreuna cu sora ei Livie.

in patru secunde ai pierdut totul 5

Autoarea nu a zabovit prea tare cu introducerea, ne-a plasat direct in urma cu zece ani, facandu-ne sa intelegem o bucate din Cain, fapt care mi s-a parut extraordinar, nu-i asa?

Tot in primul capitol, narat de catre Cain, caci cartea este creata din doua puncte de vedere, aflam si despre Charlie, o tanara care isi doreste o slujba la club dupa ce a inteles ca prima ei optiune s-a dovedit a fi mult prea dura.

Capitolul narat din perspectiva lui Charlie, ne furnizeaza mai multe detalii, ne face sa o intelegem si sa o acceptam in ciuda faptului ca ascunde un lucru mult prea important si anume, ca identitatea ei este falsa.

De ce este falsa, ce o goneste si cine o ameninta? Ati ramane surprinsi… Si mai surprinsi ati ramane, sa aflati cum totul evolueaza.

Inca de cand a aparut cartea, am crezut ca este despre Cain, dupa ce am terminat-o, am avut senzatia ca este in intregime despre Charlie, chiar daca am avut atat de multe capitole narate de el. Sunt singura care este de aceasta parere?

in patru secunde ai pierdut totul 3

Singurul lucru care nu mi-a prea placut la cartea asta a fost felul in care au evoluat lucrurile, in prima jumatate, atat de lejer si natural, parca fara pic de actiune. A doua jumatate as imparti-o din nou in doua, felul in care totul se complica, si apoi finalul, atat de intens si format din prea multe coincidente, parca cineva i-a dat autoarei un numar de pagini in care trebuia sa se incadreze.

Aici e si vina mea, am citit prea mult de la Colleen Hoover in ultima perioada, pare cam greu sa ma mai multumeasca ceva…

Intrebarea mea este: Voi ati sesizat paragraful in care s-a folosit titlul?

in patru secunde ai pierdut totul 4in patru secunde ai pierdut totul 2

Anca GV

8 comments

  1. Titlul ? Este undeva … din câte imi amintesc parca Cain il folosește . Am citit-o de câteva saptamâni bune si sincer nu o am proaspăt in memorie . Parca ceva imi șoptește ca personajul masculin este cel care , de teama pierderii persoanei iubite il introduce subtil printre rânduri .
    Sper sa nu ma înșel .
    Am iubit cartea asta , dar nu mi-a placut faptul ca autoarea a făcut-o atat de tânara pe protagonista noastră . Va dați seama la vârsta asta , a fost nevoită sa-si ascundă identitatea si sa țina piept atâtor traficanți si criminali .
    Personajul feminin mi-a adus aminte de alta protagonista a unei alte serii iubite si anume – Prințesa de Hartie .

    Liked by 1 person

    1. Mai sa stii ca ai dreptate, la asta nu m-am gandit.
      Ella, mi s-a parut de 1000 de ori mai delicioasa, cu tot cu replicile ei artagoase.

      Like

  2. Salutare,
    Nu imi amintesc unde a fost folosit titlul, desi, am incercat sa fiu foarte atenta… M-a luat valul cu atatea intamplari, ca nu am mai vazut detaliile. Probabil la un moment dat o voi reciti, fie chiar si doar ca sa aflu acest detaliu :))

    Liked by 1 person

    1. O carte adevarata, cu un titlu pe masura, consider ca trebuie sa se regaseasca printre pagini.
      Mereu sunt atenta la treaba asta si de data asta, chiar nu am vazut!

      Like

    2. Poate chiar nu este :))
      Si eu am tot incercat sa fac legatura titlului cu intamplarile din carte, si tot am asteptat sa vad caredintre protagonisti pierde in patru secunde totul. Am crezut ca mi-a scapat mie. Oricum primele doua volume au fost mult peste acesta 🙂

      Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.