Pentru ca imi doresc ca incontinuare blogul sa fie despre mine, despre lucrurile pe care le invat si pe care le pot impartasi, si mai ales ca imi doresc sa scriu mai mult, inaugurez o noua categorie intitulata: “Plante”. Banuiesc ca aveti idee despre ce am sa scriu!

Luna Aprilie, pentru mine a insemnat sa acumulez “fericire”, un numar mare de “fericire”. Am inceput sa imi achizitionez plante intr-un numar mare, pentru ca am reusit sa opresc caloriferele din apartament, lucru care ma ajuta sa pot depozita plante pe pervazurile ferestrelor. Totusi, nu vreau sa imi imaginez stresul pe care am sa il intampin atunci cand o sa vina toamna, dar o sa gasesc solutii, sunt sigura.

De-a lungul anilor, am avut tentative de a-mi procura multe plante si am experimentat fel de fel de “ingrijiri”, unele au supravietuit, altele au decedat, singurul lucru bun din toata treaba asta, este ca am putut invata suficient incat sa nu mai repet greselile.

plante-2

Inaugurand categoria asta, am sa vorbesc despre o gama larga de subiecte: specii de plante, plante usor de intretinut, ingrijire, inmultire, cum sa cream un mediu prielnic pentru o crestere sanatoasa si mai ales, am sa iau pe rand fiecare planta pe care o am, si am sa o dezbat putin pentru ca multe sfaturi “ca la carte” nu se aplica in viata reala. 

Am inceput anul in forta pentru ca mi-am dorit sa simt ca locuinta mea are viata, am trait o perioada cu plante care nu mi-au placut si din necunostinta, aveau extrem de multe probleme, astfel incat eram stresata din pricina lor. Am trait o alta perioada in care apartamentul mi-a fost extrem de gol, neavand plante, doar trei cactusi. Acum, dupa lungi dezbateri, mi-am propus sa am grija de un numar de plante in crestere, poate cine stie, o sa ajung sa am o mica jungla, nedorind sa ma mai mut de aici.

plante-3plante-1

Sper sa va capteze atentia subiectele urmatoare si mai ales, sa capatati curaj si sa nu va mai feriti de o planta vie. Alegand o planta usor de intretinut, nu poate fi omorata atat de repede si in plus, este mult mai spectaculoasa decat o planta din plastic.

Curaj! Plantele nu se tem de voi, asa ca nici voi nu va mai temeti de ele!

Anca GV

2 comments

 1. Buna alegere! Sper sa ne vorbesti si despre orhidee. Am ucis involuntar doua pana acum. Pe una am inecat-o udand-o prea des si pe a doua am ajuns sa o deshidratez, de frica ca o voi ineca….si asa am ramas cu una , care momentan nu mai infloreste.

  Liked by 1 person

  1. Chiar da. Si mie mi-au murit dar in conditii mai grave…
   Am adunat ceva informatii si am sa le mentionez.
   Sunt extrem de usor de intretinut odata ce te prinzi ce vor.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: