Nici nu stiu cum sa incep aceasta recenzie… Pentru ca aici se vor gasi doua categori de cititori, cei care citesc si in limba engleza si cei care se limiteaza doar la volumele traduse in limba romana dar am sa imbin cumva postarea pentru a multumi pe toata lumea.

Mi-a plcut enorm de tare primul volum si am dat o sansa si celui in limba engleza, merge destul de usor, asa ca merita sa incercati.

“Point of retreat”, prezentata din perspectiva lui Will nu inseamna ca reluam povestea de la capat, ci o continuam din punctul in care ne-a lasat epilogul, descoperind mai mult personajul masculin dar si parerile lui legate de trecut, trairile si sentimentele.

Volumul incepe cam la un an dupa decesul  Juliei (singurul adult ramas in viata celor doi) si ni-l prezinta pe Will si Lake in stadiul de proaspat indragostiti, intr-o relatie oficiala fara teama de a fi descoperiti, cu o multime de resonsabilitati parintesti.

Din start pot spune ca volumul unu a ramas destul de descoperit lasand loc de multe interpretari asa ca in volumul doi avem parte de o multime de intamplari care ne tin in suspans si ne fac sa traim alaturi de personaje simtind trairile lor.

Personajele noi care apar, fie ele bune, fie ele rele, au personalitati atat de diferite incat parca sunt menite sa intre in viata celor doi exact in cel mai dificil moment.

Pentru ca aveau nevoie de inca o prezenta adulta in viata lor, relatia dintre Kel si Kiersten (da, Kel, cel mic de 11 ani) le-o aduce pe Sherry ca sfatuitor si prieten de nadejde atunci cand simt ca greul ii napadeste.

Povestea celor doi este dovada ca o incurcatura poate crea multa neintelegere cu riscul de a ruina increderea si chiar dragostea.

Stim din primul volum ca Vaughn, l-a parasit pe Will in cea mai grea perioada din viata sa, dar acum, apare exact cand ii este mai bine, cerandu-si drepturile de a explica cum de a ajuns sa il paraseasca si dorinta de al recupera.

Trecerea subita de la extaz la agonie ni-l prezinta pe Will slab, disperat insa cand totul din jur capata o noua forma si o alta tragedie tinde sa ii mistuiasca, acesta trebuie sa dovedeasca maturitatea unui adult.

Finalul volumui doi, ne lasa cu un zambet pe buze, cu un sentiment de bucurie in suflet si liniste pentru cei doi atunci cand acestia i-au cea mai buna decizie din viata lor.

Am fost surprinsa de evolutia personajelor, de Kel si Caulder, maturitatea lor si intelegerea si aceptarea situatiilor critice, atunci cand totul nu mai avea sens pentru fratii lor. Am fost surprinsa de intorsatura din viata prietenilor lor Gavin si Eddie, noul inceput si planurile de viitor.

Am ramas surprinsa de cate pregatiri a facut Julia pentru viata copiilor de “dupa ea”, de vaza cu stelute, de scrisori si de invataturi, m-au emotionota pana la lacrimi.

Am iubit si iubesc felul lor de a fi, atat de simplu, atat de firesc  in ciuda greutatilor, atat de uniti si atat de multe lucruri create pe care doar ei le stiu, pornind de la cuvinte ca “Basagna” adica Lasagna Bolognese sau „carving pumpkins”, “butterflying” sau “point of retreat” ori jocuri.

Stiu ca am vorbit atat de mult despre acest volum dar incerc pe cat posibil sa va fac sa intelegeti ce se afla in volumul doi dar nici sa va divulg voi, celorlalti multe distrugandu-va interesul pentru aceasta carte…

IMG_5522
IMG_20160622_114827

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: