2769_01be9670

Cu un aer sinistru, tulburator…cartea asta are o aura cenusie plina de tristete si drama…dar o putere imensa de captivare…

Pe scurt, povestea romanului este relatata pe rand de trei femei pentru a sporii intensitatea si pentru a ne face pe noi cititorii, sa intelegem mult mai bine povestea care si asa este destul de complexa.

Rachel, o femeie divortata, prada alcoolului si urmarita de un trecut sfasietor, cauta cu disperare sa rezolve un mister care o macina inca de la primul anunt din ziar.

Anna este sotia lui Tom, mama unei fetite de 2 ani care si-a castigat statutul de sotie prin destramarea fostei casnici a sotului ei.

Megan, o enigma pentru toata lumea, artista, se lupta cu o depresie inca din adolescenta cand si-a pierdut pe rand, fratele si mult mai tarziu, propia fica, incearca sa se regaseasca pe sine apeland la fel de fel de meseri.

Legatura dintre ele este simpla: Megan este bona fetitei lui Anna iar Rachel este fosta sotie a lui Tom.

Un roman foarte bine construit iar tema aleasa, trenul ce vuieste amenintator de fiecare data cant trece prin spatele casei de pe strada Blenheim Road ne induce pe noi, cititorii intr-o stare de alerta maxima ca sigur ceva va avea sa se intample.

Cand o femeie dispare de parca cineva a sters-o de pe fata pamantului, alta se chinuie sa puna cap la cap detaliile rezolvand enigma desi este perceputa ca o dezaxata, ultima incearca doar sa duca o viata linistita insa nu are nici cea mai mica banuiala despre monstrul cu care traieste.

Poate multi din voi ati citit deja cartea, poate altii ati vazut deja filmul, poate ati auzit atat de multe pareri incat nu vreti sa mai auziti de ea… dar un singur lucru trebuie luat in considerare, cartea bate filmul iar citita de voi, cartea poate avea un alt inteles, sunt atat de multe personaje care povestesc, atat de multe caractere incat se pot forma fel de fel de idei despre actiune, pareri si presupusuri…

Per ansamblu mie mi-a placut foarte tare (exceptie patima lui Rachel pentru alcool) este un roman atent alcatuit, personaje frumos creionate si o actiune care are un final nu neaparat neasteptat, depinde cat de atenti suntem pe parcurs si cata “experinta” avem in dezlegarea misterelor…

img_6472

Anca GV

3 comments

  1. Mi-a placut maxim, m-a tinut cu sufletu la gura continuu. Abia astept sa vad si filmul, sper sa fie la fel de bun ca si cartea!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: