1071039

Nu de mult timp am inceput cartea asta, dar dat fiind faptul ca au fost sarbatori, am petrecut ceva mai mult timp citind si relaxandu-ma.

Pentru mine e ciudat sa fie sarbatoare, de obicei nu sunt religioasa insa am cateva obiceiuri de care tin cont cu strictete cum ar fi: sa nu spal sau sa fac curatenie in zile de sarbatoare, ca duminica sper exemplu, sa nu cos, etc… asa am fost educata si de asta chiar tin evidenta.

flori-mici

“Love & Gelato” este o carte complexa, cu atat de multa actiune incat e greu sa o parasesti pentru cateva minute, pe mine m-a tinut captiva ore in sir si pana nu am terminat-o, nu mi-a dat pace.

Intorsaturi de situatie, incurcaturi, probleme de familie, amuzament, istorie dar si foarte multe doze de iubire, asa pot sa descriu cartea in cateva cuvinte. Scriitoarea a creat o poveste pe care va fi greu sa o uiti dupa ce o citesti.

Lina, personajul principal, este o tanara americanca ce s-a mutat la tatal ei in Toscana pe parcursul vacantei dupa ce mama ei a decedat. Vacanta are scopul de a o ajuta pe fata sa se regaseasca si sa se vindece dupa pierderea mamei, dar si de a-l cunoaste pa tatal ei, de existenta caruia, ea abea aflase.

Iti dai seama ca aventura incepe in momentul cand Sonia ii inmaneaza Linei un jurnal ce a apartinut mamei ei. Jurnalul este un soi de raspuns la multele intrebari pe care tanara si le-a pus de cand a aflat de existenta luiย Howard, tatal ei.

Faptul ca tanara a trecut printr-o pierdere atat de mare, schimbari si suferinta, o fac sa fie foarte retrasa si inchisa in ea, asa ca prefera sa parcurga jurnalul in liniste decat sa vorbeasca cu el.

Jurnalul se dovedeste a fi destul de incitant, scrisul mamei ii trezeste fetei multe amintiri si invoca suferinta insa trebuie sa afle cu adevarat de ce mama ei l-a parasit pe Howard dar si de ce nu le-a facut cunostinta timp de saisprezece ani.

Ultimele pagini sunt atat de intense incat noi cititorii, dar si Lina, avem parte de o mare revelatie, jurnalul, a fost mai mult decat cheia multor intrebari, toate secretele ies la lumina iar toate conexiunile realizate pana in acel moment ne sunt schimbate la 180 de grade.

In paralel cu descoperirea secretelor, Lina isi face cativa prieteni, ajunge sa se indragosteasca nebuneste de un baiat care i-a fost alaturi in toata aventura insa greselile pe care le face ajung sa il indeparteze.

Cred ca deja v-am spus prea multe insa sunt convinsa ca nu destul, dupa cum v-am mai spus, cartea este foarte complexa asa ca ma astept sa va placa si voua extrem de mult, asa cum si mie mi-a placut.

img_0677

Anca GV

4 comments

  1. Cat ma bucur ca ti-a placut. Stiam eu. Mi-ai dat atatea idei de carti si atat am putut sa fac si eu, sa-ti zic una:)). Astept recenzii la alte carti care sa ma atraga.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.