V-am mai povestit eu despre acel sentiment… cand termini o carte buna si parca ai nevoie de o pauza, ca totul sa se aseze, sa constientizezi complet sirul evenimentelor… ehh… exact de asta am avut eu nevoie zilele acestea. Cu greu mi-am gasit cuvintele sa va spun despre aceasta carte, desi disperata din mine a acceptat volumul doi chiar daca nu este tradus.

Am terminat primul volum acum cateva zile dar tot simt o presiune in suflet, Colleen Hoover este cu siguranta o scriitoare unica, este a treia carte/serie pe care o citesc si niciuna nu a semanat ca stil, cu cealalta, daca ati mai citit carti scrise de ea, cu siguranta imi dati dreptate.

Nu stiu cum sa va recomand aceasta carte, poate unii dn voi sunteti mai sensibili, iar ce veti citi nu va va pica tocmai bine, poate altii reusiti sa intelegeti dincolo de ce va este dat sa vedeti, iar firul povesti sa va faca sa incuiati acea intamplare intr-o camera si aruncati cheia cat de departe puteti, dar asta, depinde numai de voi…

“HopeLes”, cum mi-as fi dorit eu sa scrie pe coperta, este o poveste complexa a trei adolescenti.

Sky (personajul principal), din primele pagini simti ca ascunde ceva mai mult, atat de mult incat nici ea nu iti poate spune, e un mister in aer de iti vine sa urli, simti ca ceva e putred pe masura ce avansezi in lectura si devi constient ca nu poti scoate nimic de la personaj… trebuie sa iti astepti randul, vei afla odata cu ele, adevarul din spatele complexului.

Actiunea romanului incepe cu adevarat la primul contact a lui Sky cu Holder, in fata unui supermarket, Holder este convins ca o stie pe ea de undeva, o intreaba cum o cheama iar cand ea ii raspunde ca: Sky, acesta simte nevoia de o confirmare asa ca ea ii arata permisul auto. Dezamagirea pluteste in aer ca un nor de fum al unui foc mocnit, scantei sar din toate partile atunci cand ei se vad si o simtim si noi care citim, atractia dintre ei, este mult prea evidenta.

Tensiunea acumulata o trimite pe Sky la o portie buna de alergat, mai tarziu in aceasi zi, doar ca “facutul”, a facut ca ea sa ia o mica pauza in dreptul unei case oarecare, casa care se intampla sa fie a lui Holder… De aici va puteti da seama ca au existat niste schimburi de replici, ceva mai bogate decat la prima intalnire si ca tot de aici, au inceput sa se vada  si mai des, dar despre asta nu o sa va mai spun.

Spuneam la inceput ca aceasta carte are in centru povestea a trei adolescenti, este vorba de Sky, Dean Holder si sora lui geamana, Leslie. Actiunea incepe sa devina complicata atunci cand Sky, afla motivul pentru care Holder a fost examatriculat de la scoala si odata cu asta, afla si ce s-a intamplat cu Leslie de a dus la acea excmatriculare.

Toate astea fac lectura sa devina si mai interesanta, micile detali trebuiesc foarte bine luate in considerare, reprezinta cheia tuturor misterelor, cum ar fi: de ce Sky a fost adoptata, sau de ce Holder a simtit in fata supermarketului ca o stie de undeva pe Sky, sau, cea mai buna intrebare: de ce atat mister in legatura cu Leslie….

hopeless1
hopeless2
hopeless3
flori-mici

O carte care cu siguranta imi va darama topul realizat, inca nu stiu pe ce loc sa o clasez, insa sunt constienta ca vreau sa aflu si ultimul detaliu legat de cei doi.

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: