Pun un ibric cu apa la fiert si separat, un pliculet de english breakfast intr-o cana, azi vorbim despre ceaiuri.

Probabil ati vazut cat de mare iubiroare de ceaiuri sunt, nu imi lipseste niciodata cate o cana cu ceai bun, mai ales cand citesc sau scriu pe blog, ori ma uit la un serial.

IMG_0127

De mica iubeam ceaiul de tei baut la micul dejun impreuna cu o felie de paine cu unt si dulceata, devenise ritualul nostru in unele duminici de iarna, insa asta s-a risipit peste ani.

Mutandu-ma in Danemarca, am redescoperit placerea de a savura cate o cana de ceai in orice anotimp, verile sunt scurte iar zilele ploioase sunt extrem de reci. O cana de ceai cald parca te unge pe suflet, mai ales daca are un gust bun si un parfum desavarsit.

Nu beau ceaiurile indulcite!

Am dezvoltat placerea asta cand am descoperit ceaiurile mai scumpe, aromele mai intense, asta depinde de durata de infuzare, daca procedezi corect, urmand instructiunile de pe cutie, atunci ceaiul nu va fi foarte tare si nu vei simti ca are un gust rau, astfel simtind nevoia sa il indulcesti.

Am baut destule sortimente pana acum insa cel mai tare iubesc ceaiul de trandafiri, are o aroma foarte parfumata iar in combinatie cu musetel creeaza un buchet extraordinar menit sa iti invaluie simturile si sa te relaxeze.

Recent am descoperit gama de la Pukka, infuziile 100% organice sunt atat de variate incat poti gasi un ceai perfect pentru orice ocazie.

IMG_0126

Cand citesc nu consum doar ceaiuri, e adevarat ca ma relaxeaza compania unei carti si a unei cani cu o bautura calda, dar de multe ori, acest duo poate fi format si dintr-o carte si o cana de cafea neagra sau o ciocolata calda insa mereu voi alege ceaiul ca si bautura favorita.

IMG_0112
IMG_0114

Care sunt ceaiurile voastre favorite si ce consumati ca si bautura calda atunci cand cititi?

IMG_0129
IMG_0132

Anca GV

3 comments

  1. Recent am postat și eu un articol despre cum am ajuns să îmi placă ceaiul (pentru că atunci când eram mică detestam ceaiul de tei și pâinea cu unt și dulceață care se consumau și în familia noastră) și mai urmează unul cu recomandări și mica mea colecție de arome. Ceaiul preferat este cel roșu (rooibos) simplu sau cu diverse arome, neîndulcit și cu puțin lapte. Mulți strâmbă din nas când aud de combinația cu lapte dar parcă are așa un gust mai plin.

    Liked by 1 person

    1. Nici eu nu am incercat ceaiul in combinatie cu lapte pentru ca am intoleranta la lactoza, dar mi-ar place sa incerc.
      Multumesc pentru recomandare, uite ca nu stiam de cel rooibos, sau poate stiu insa nu dupa denumire.

      Like

  2. Iubesc ceaiul !!!
    La fel ca si tine il beau neîndulcit . Mereu spun apropiaților ca-i simți aroma mult mai bine asa. De aproximativ un an ,am început si cafeaua sa o savurez neindulcita (înainte preferam mierea in loc de zahar ) , fara lapte … asa neagră la ibric .
    Ca ceaiuri prefer cel de menta , soc sau verde cu menta . Ceaiul verde il cumpăr , dar toate celalalte ceaiuri ale mele provin din ierburi culese de prin grădini , uscate si păstrate in pungute de hârtie .

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.