broken prince1

“Printul de hartie”, al doilea volum al seriei mi s-a parut extraordinar, o supriza iar despre asta am sa va scriu in acest articol.

Cu totii care ati parcurs primul volum, ati vazut cat de frumos scris este, cum autoarele au reusit sa creeze dintr-o poveste simpla contemporana, o capodopera ce merita recitita oricand.

Seria asta pe mine m-a acaparat in intregime, am nopti nedormite, devin irascibila cand nu apuc sa citesc mai mult de doua ore si multe alte cauze si efecte…

V-am spus in prima postare ca merita sa o cititi pentru ca nu este o poveste banala despre o fata saraca ce patrunde intr-o lume plina de excese, indragostindu-se si salvandu-se de la viata simpla pe care o are. Aici este vorba de Ella, o fata de 17 ani ce ramane singura pe lume, cu o mama decedata si un tata pe care nu il cunoaste.

Viata ei se schimba radical cand Callum Royal o “vaneaza”, si prin puterea banilor (probabil de aceea se numeste cartea “Printesa de hartie”) o face sa inteleaga de ce el se simte dator sa fie ca un tata pentru ea. Callum a fost un prieten extraordinar pentru Steve, tatal ei, vorbesc la trecut pentru ca si Steve a pierit.

Finalul primului volum ne aduce in fata unei scene destul de dure pentru tanara protagonista, Reed, unul din baietii lui Calum, de care s-a si indragostit ulterior este prins de catre ea ca imartea patul cu Brooke, iubita lui Callum. Pentru ca Ella nu primeste nici macar o negare la ceea ce vede, o interpreteaza in felul ei si decide sa fuga.

Spuneam ca volumul doi este surprinzator, datorita faptului ca naratiunea se imparte din punctul de vedere al Ellei si al lui Reed de acum. Totul se complica si aventura abia de acum incepe.

“Printul de hartie” incepe cu capitole narate de Reed, explicand de ce nu a reusit sa o faca pe Ella sa inteleaga ca ceea ce vede nu este real.

broken prince2

Brooke, tanara iubita a lui Callum este un personaj controversat in aceasta serie, nu este principal dar totul graviteaza cumva in jurul ei. De la minciunile si manipularile gandite in detaliu, Brooke isi doreste doar un simplu lucru, sa se casatoreasca cu Callum Royal si sa fie bogata. Planul nu prea ii iese pentru ca familia Royal, atat Callum cat si cei cinci fii ai lui, nu au reusit sa treaca peste moartea Mariei, singura femeie ce s-a impus cu adevarat in viata lor.

Razbunari, tradari, intorsaturi de situatie, batai… de toate acestea avem parte in volumul doi al seriei.

broken prince3

Cand detectivii particulari ai lui Callum o gasesc pe Ella si o aduc din nou acasa, totul capata un nou inteles, ura pe care fii lui Callum o simteau in momentul aduceri ei in casa, prima data, era de fapt o frica de atasare, Ella fiind singura figura feminina ce ar fi putut reprezenta ceva cu adevarat bun pentru intreaga familie.

Volumul doi decurge in acelasi ritm alert, cu o imbunatatire a relatiei dintre personaje insa finalul tinde sa clatine tot Regatul Royal, lasandu-ne cu sufletul la gura. Probabil ca voi, cei ce l-ati parcurs deja, ati trait pe pielea voastra ce inseamna cu adevarat sa asteptati aparitia unui nou volum in librari.

Sunt trecuta de jumatatea volumul trei si probabil as fi tanjit mai repede sa citesc in clipele astea decat sa va scriu, insa am promis sa nu va las de izbeliste si in fond, cum v-as putea uita… dragii mei.

Sunt tare curioasa voi ce banuiti, ce teorii aveti? Stiu ca marea majoritate din voi l-ati citit pentru ca abia ce s-a lansat la Editura Trei, tare rau imi pare ca o asa serie buna, se traduce atat de incet…

broken prince5

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: