Astazi vorbim despre cum sa simtim iarna cu adevarat in cativa pasi simpli, daca sunteti interesati, urmariti randurile de mai jos.

Cum vremea de afara este neiertator de rece, geroasa, ma gandesc sa ne raportam doar la interior, asa ca am sa va vorbesc despre micile mele artificii, pasii pe care ii urmez pentru a simti iarna in adevaratul sens al cuvantului …

Pasul 1 – raceala. Abia mi-am revenit din raceala groaznica in care am fost saptamana trecuta, dupa atatea nopti nedormite, febra si tuse, zile in care nici la job nu am ajuns, astazi ma intorc cu forte proaspete si totusi, nu ar trebui sa incadrez asta ca fiind un artificiu, sau un pas de urmat, dar ma gandesc ca deja ati trecut prin el, si il puteti bifa.

Am inceput inca de asta toamna, sa vanez prin magazine decoratiuni, sa imi fac fel de fel de planuri, despre cum si unde am sa imi pozitionez bradul, ce mici compromisuri am sa fac pentru asta si mai ales, cum sa fructific aceasta perioada chiar daca nu sunt acasa in sanul familiei.

Pasul unu pentru a aduce spiritul sarbatorilor, a fost sa impodobim bradul, iar asta s-a intamplat mult mai devrme anul asta, cu sensul de medicament pentru raceala, adica pe buna dreptate, ce copil se mai simte bolnav cand impodobeste un brad?

iarna in cativa pasi simpli6

De cativa ani, am convenit ca sa ne impodobim bradul in data de 6 Decembrie, de Sf, Nicolaie, consider ca asa avem sansa sa ne bucuram mai mult de el, am ales unul artificial tocmai din acest motiv, insa ma gandesc serios ca pentru la anul, sa iau o mica pauza in ceea ce priveste cantitatea de plastic, insemnand sa ne rasfatam cu unul natural.

Am vanat noi decoratiuni pentru el, am renuntat la nuantele de rosu pentru niste nuante de verde si portocaliu, alaturi de clasicele globuri albe, temperand putin isteria sarbatorilor, dar totusi, pastrandu-l festiv.

iarna in cativa pasi simpli8
iarna in cativa pasi simpli11

Pasul doi – schimbatul fetelor de perna. Nu cred ca va surprinde, cred ca nu exista articol din sectiunea decor in care sa nu vorebesc despre asta, este un mic artificiu de maximum efect care pentru mine conteaza enorm, simt ca schimba cu tot atmosfera. Anul asta am trecut pe la H&M Home si am rezistat tentatiei sa cumpar tot, plecand doar cu doua fete de perne festive, cred eu, ele avand ilustrate niste crengi de brad. O patura pufoasa din dotare, o cana de ceai si o carte buna, eu zic ca ceva mai iernatic de atat nu exista.

iarna in cativa pasi simpli9
iarna in cativa pasi simpli

Pasul trei – mici decoratiuni. Am avut grija sa pun lumanari peste tot, se intuneca inca de la trei si jumatate si cum instalatiile din brad stau non stop aprinse, imediat cum se inopteaza, aprind si lumanarile, unele fiind parfumate cu note usoare de bumbac, altele clasice, servind doar ca sursa de buna dispozitie. Langa suporturile de lumanri am adaugat mici figurine din ceramica, o casa si un brad langa o lumanare pusa intr-o sticla, un glob in care sta fericit un ursulet polar darnic si o vaza cu cateva crengi de bumbac…

iarna in cativa pasi simpli2
iarna in cativa pasi simpli10
iarna in cativa pasi simpli3
iarna in cativa pasi simpli4
iarna in cativa pasi simpli5

Pasul patru – bauturile calde. O cana de glogg, vinul rosu fiert specific tarilor nordice, care este de regula extrem de dulce si condimentat si de multe ori amestecat cu rom, poate fi “fatal” daca nu te impaci bine cu alcoolul sau o cana de ciocolata calda, cafea, ori un ceai din niste cani masive, asa-i ca suna tentant?

Pasul cinci – colinde, ascult inca din ziua in care am pus bradul. Iubesc sa ascult clasicele colinde cantate de Frank Sinatra, Mariah Carey, Elvis Presley dar si colindele cantate de corurile de pe la noi, mai multe gasiti pe acest link.

Pasul sase – familia. Eram cat pe ce sa evit acest subiect, imi este dor de ai mei si datinile noastre in special impartitul darurilor si mesele intinse cu bunatati traditionale, rasul zgomotos si voia buna, imi lipsesc teribil…

Sunt multe altele de adaugat insa cel mai important pas de urmat este sa incercam pe cat posibil sa fim mai darnici si buni, sa ne limpezim mintea de orice ura si rautate si sa fim mai calzi si mai primitori, iar asta nu doar acum in prag de sarbatori…

Anca GV

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: