Am atatea sentimente pentru seria asta incat nu stiu cum am sa le pun in ordine pentru recenzia asta.
M-am inselat!
La finalul recenziei trecute va spuneam ca abia asteptam sa apara “Wild at heart”, din descriere intelesesem ca este din perspectiva lui Jonah, chiar eram curioasa sa vad si cealalta parere despre intreaga situatie. Am realizat ca m-am inselat in momentul cand m-am apucat de citit, insa am ajuns sa ma bucur dupa primele pagini.
Cartea aceasta este altceva!
“Wild at heart” mi s-a parut mai buna decat primul volum.
In general, primul volum al unei serii romantice este despre cum cele doua personaje ajung sa fie impreuna, iar asta difera de la autor la autor, depinde cat de creativ este. Volumul doi in schimb este cel mai plictisitor, ei sunt impreuna si nu prea mai ai ce sa urmaresti asa intens, dar nu si aceasta. Volumul trei, este despre epilog, despre cum ei au trait fericiti pana la adanci batraneti.
Dar haideti sa nu o mai lungim si sa va povestesc cate putin despre “Wild at heart” pentru a va starni interesul, urmand ca la final sa lasam loc de concluzii.
Calla a fost si este un personaj unic, comportamentul ei de fetita de oras a fost drastic influientat de catre salbaticia din Alaska si mai ales, de catre gasirea si pierderea tatalui intr-un timp atat de scurt.
Volumul doi incepe de unde s-a incheiat primul, Jonah o viziteaza in Canada pentru a-i marturisi ca nu poate sa traiasca fara ea si ca ar face orice ca ei sa fie impreuna, chiar daca asta ar insemna sa se mute din Alaska. Dupa cele cateva zile petrecute impreuna, la despartirea din aeroport, dintr-un impuls, Calla decide ca o idee mai buna ar fi ca ea sa se mute din Canada in Alaska, urmand ca aceasta tranzitie sa fie gata in timp pana de Craciun.
Pe repede inainte asistam la mutarea Callei si tot ce inseamna legalitati, tipul trece si inainte de Craciun, tanara isi impacheteaza toata viata in cateva valize, mutandu-se alaturi de persoana mult iubita. Bineinteles ca peripetiile nu lipsesc, deja cunoastem cat de “norocoasa” este Calla atunci cand vine vorba de interactiunile ei cu salbaticia din Alaska.
Timpul trece rapid, iar intamplarile mentionate sunt reflexia temerilor si a insecuritatilor fiecaruia.
Diferenta de varsta joaca un rol important in personalitatea personajelor, astfel ca Jonah este impulsiv, grabit, dorind sa aiba parte de stabilitate cat mai repede pentru a-si crea un echilibru, insa Calla, de teama sa nu repete greselile mamei, incearca sa-si calculeze fiecare pas pentru a fi sigura ca orice decizie este cea mai buna pentru ea si pentru ceea ce simte.
Lucrurile astea se bat cap in cap de cele mai multe ori, ducand la neintelegeri care daca nu sunt rezolvate in timp util, ajung sa sape o groapa in relatia lor si daca nu este astupata in timp rapid, ajunge sa fie din ce in ce mai adanca.
Primele saptamani impreuna ii pun pe vanatoare de locuinte, daca protagonista noastra are in minte un standard, sa fie usor de intretinut, aproape de oras si de singurele persoane pe care le cunoaste, pentru a nu fi singura cand el este plecat, Jonah isi doreste ceva mare si incapator, cat mai retras astfel incat sa poata ateriza si decola dupa bunul plac. Decizia a fost rapid luata, Calla nu a putut rezista sarmului lui Jonah, asa ca cei doi ajung sa cumpere o proprietate si sa se mute din Anchorage in Trapper’s Crossing.
Primele zile in noua locuinta, ne-o arata pe Calla incercand sa stearga orice urma a fostului proprietar. Singuratatea si linistea din jur o pun rapid pe ganduri mai ales ca primavara a venit, zilele cresc, iar Jonah lucreaza din ce in ce mai mult. Personajele noi ce apar si situatiile, sunt mult mai serioase si mai mature, demne de oameni mari, lucru care o sperie de moarte pe Calla, alimentandu-i temerile ce se aud ca un ecou in mintea ei.
Un rol foarte important pe parcursul acestei carti, il joaca Roy, vecinul cel imbufnat al lor, care si-a facut aparitia inca de la inceput si a fost alaturi de Calla in mai toate scenele atunci cand Jonah nu era prin preajma.
Am admirat dorinta apriga a lui Calla de a transforma Alaska si noua locuinta, intr-un camin pentru ea si Jonah. Am mai admirat docilitatea ei in fiecare interactiune cu Muriel. Ba chiar am inteles fiecare moment de gelozie cand venea vorba de Marie.
Este interesant de urmarit faptul ca aceasta carte a fost mai mult despre ea, decat despre ei, autoarea a pus foarte mare accent pe Calla, scotand in evidenta razboiul din interiorul sufletului ei.
Finalul cartii nu reprezinta si finalul seriei, imi e destul de clar ca va exista si un volum trei insa nu se stie nimic oficial. Sunt tare curioasa cum va evolua povestea, cum isi vor gasi echilibrul cei doi si ma astept la un epilog interesant.
In concluzie, mi-a placut enorm aceasta carte! M-am bucurat sa ma “mai plimb” prin Alaska celor doi, spun asta pentru ca Tucker scrie peisaje, imi este atat de usor sa-mi port imaginatia prin acele locuri unice si stiu ca doar in cartile ei gasesc asa ceva.
Am rezonat cu personajul, stiu perfect ce inseamna sa-ti impachetezi viata in cateva valize si sa te muti la capatul lumii pentru persoana iubita, mai stiu insa si cat de grea este adaptarea si cat de dificil este sa o faci cand cei din jur te privesc ca pe o ciudata.
I-am oferit cinci stele pe Goodreads si o recomand cu drag.
AICI gasiti recenzia primului volum.