Sambata, 7 mai, ora 10:00, Cluj

Ni s-a ingaduit sa dormim pana la pranz datorita drumului lung si a odihnei pe care o necesitam, lucru ce a venit ca o pomana.

Ne anuntase ca vom avea o zi plina si ca ar fi indicat sa ne odihnim suficient pentru a ne pregati, caci urma o zi plina. Adevarat!

Pe la 11 si jumatate luam micul dejun in Panemar, o idee ingenioasa de a manca ceva proaspat si de a bea o cafea. De remarcat si apreciat a fost dorinta lor de a ne face sa ne simtim perfect si de a ne arata frumusetea orasului lor natal astfel incat ne-au plimbat si rasfatat cu cele mai bune locatii si cele mai detaliate informatii.

Gradina Botanica din Cluj, o frumusete in aer liber cat si in sere, ascunde o bogata varietate de palmieri si arbori exotici, impunatori ce iti lasa impresia ca te afli undeva pe o insula tropicala. Nu ne-am putut bucura prea tare pentru ca ploaia nu nea prea lasat, ne-a tot alergat pana la Turnul de apa, dupa care s-a mai domolit.

Si-au propus sa ne mai arate din masina cateva locuri si cladiri iar apoi ne-au dus intr-un loc unde eu am decis de ce imi place cel mai mult acest oras: de sus de pe deal, din Parcul Cetatuica, mai precis Terasa Pergola, am respirat aer de Cluj si priveliste peste intreg orasul. Vedeam peste Somesul Mic, cladiri istorice, frumoasa si impunatoarea Biserica a Sfantului Mihai din Piata Unirii.

Dupa ce am facut cateva fotografii si am baut un frappe la Pergola au decis sa ne duca pana la Restaurantul Motelului Gilau sa luam pranzul.

O alta minunatie de priveliste (eu care sunt foarte influientat de ceea ce vad), la poalele lacului Gilau si un cer ce anunta o aversa de ploaie rece nu ne-a prea lasat sa ne bucuram de caldura soarelui dar a reusit sa ne tina la masa cu povesti si mancare buna pana pe la 6.

Seara nu s-a incheiat rapid desi era ultima petrecuta in Cluj, i-am vizitat pe ei acasa si s-a incheiat abia tarziu in noapte manati de grija drumului de maine si dorinta unui somn bun.

Continuarea in postarea viitoare!

img_5303
img_5285
img_5287
img_5280
img_5276
img_5274
img_5289
img_5302
img_5282
img_5284
20160508_113616
20160507_142802
20160507_143134
img_5305

Anca GV

2 comments

  1. De la pozele mele am trecut la ale tale, iar acum parca m-a luat si mai tare dorul de Cluj 🙂 De abia astept sa ma intorc si sa vizitez locurile despre care am aflat de la tine, oricum am dat deja search pe Google sa aflu mai multe despre ele si sa vad cum arata. Imi place mult graffiti-ul ala cu fata, prin ce zona l-ai gasit?

    Liked by 1 person

    1. Waaa, graffiti-ul este defapt un tablou expus la gradina botanica, pe holul de la sera cu plante tropicale.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: