Am plans involuntar, am ras la umorul negru si boacanele personajelor, am stat pe ganduri incercand sa gasesc o solutie la problemele lor atunci cand nu citeam…am stat cu inima stransa ghem.

Slam. Din dragoste pentru Layken este o poveste foarte sensibila despre cat de cruda este viata, despre personaje normale, despre sacrificiu si alegeri. Personajele, atat de tinere si atat de mature iti dau o lectie de viata cum ca aceasta este scurta si merita traita in fiecare secunda, intens si fara regrete. Nu va imaginati o poveste de dragoste intortocheata caci nu este cazul, in ciuda celor trei volume (doar primul tradus in limba romana din pacate).

O ea, pe nume Layken, se muta din Texas in Michigan alaturi de mama si fratele Kel in varsta de 9 ani. Un el, pe nume Will, vecinul lor de vis a vis incearca sa stapaneasca entuziasmul lui Caulder (fratele lui) vazand ca va avea un nou partener de joaca de aceasi varsta. Inevitabil cei doi fac cunostinta iar prietenia dintre cei mici ii uneste, atractia dintre ei evolueaza destul de repede in doar cateva zile incat indraznesc sa mearga la “prima intalnire”, la un concurs de Slam (genul de poezie fara rima recitata puternic, teatral, cu rolul de a impresiona publicul.) iar apoi sa isi spuna ca se plac. Aceasta atractie este pusa la zid atunci cand ea afla ca el este profesorul ei.

Prinsi intr-un joc, in care totul se invarte intr-un cerc, face ca timpul sa treaca destul de repede iar incercarile lor de a sta la distanta, ii supune unui mari presiuni atunci cand sunt impreuna. Tensiunea nu ramane neobservata de cei din jur, iar cea mai buna prietena a lui Lake (care are un rol foarte important in viata ei) pastreaza cu stradanie secretul impresionata de povestea profesorului.

Evenimente nefericite ii pandesc iar asta nu face altceva decat sa ii uneasca, facandu-i sa isi marturiseasca sentimentele unul fata de altul astfel terminandu-se primul volum.

slam coho3
slam coho2

Am spus atatea dar defapt nu am spus nimic in comparatie cu acest roman.

Atat de captivant, un roman care merita devorat!

Anca GV

11 comments

  1. Imi plac foarte mult cartile pe care le citesti si le-am citit si eu in proportie de 95% pe cele pe care le-ai postat!
    Ma inspira foarte mult si urmaresc si alte recomandari .
    Astept de altfel vol 5 din seria Crossfire. am inteles ca deja e lansat pe piata.

    Like

    1. Am citit seria saga amurg, care mi-a captat interesul- chiar daca am vazut si filmele.

      Like

    2. Ooo πŸ™‚ au fost printre primele carti pe care le-am citit. Imi amintesc ca le-am imprumutat de la Biblioteaca Judeteana πŸ™‚

      Like

    3. tocmai am terminat de cititi “Fara speranta” colleen hoover si pot spune ca a fost o lectura interesanta si usoara. Intamplarile sunt cam triste dar imi place ca totusi avem un final fericit. recomand!
      de asemenea am mai citit si J. Lynn -te astept:te doresc si ramai cu mine. din aceeasi serie mai este inca un dar nu este tradusa in romana si nici nu am gasit pdf.

      Like

  2. E foarte frumoasa cartea….e ultima carte pe care am citit-o si eu. Am adorat felul in care a scris “Despre fata urata a dragostei” si acum stau pe ganduri daca sa citesc “Fara speranta”…
    Imi place de tine, semeni cu mine :)) 90% din cartile pe care le-ai postat pe blog le-am citit.
    Te urmaresc pentru alte recomandari.

    Like

    1. Si mie imi place tare mult autoarea si m-am apucat sa le citesc in engleza pentru ca la noi nu sunt traduse si m-a prins foarte tare povestea personajelor…
      Ma bucur sa aud asta, mai am cateva carti citite carora nu le-am facut inca recenzie pentru ca ma cam omoara timpul liber 😦
      Uita asa gasesc oameni frumosi pe acelasi felling si e foarte tare πŸ™‚

      Like

    2. eu am citit Fara Speranta si pot spune ca e la fel de interesanta ca si aceasta!

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.