zece-respiratii-scurte-vol-1_1_fullsize

Scriu recenzia asta si inca imi tremura mainile, plus ca ochii ii simt destul de sensibili dupa ropota de lacrimi varsata ieri pentru personajele acestui roman.

Este prima carte a autoarei pe care o citesc si sunt mult mai mult decat impresionata, de poveste, de impactul emotional pe care l-a avut asupra mea, a intrat rapid in top doi asta pentru ca “Ugly love” ramane o dragoste de neexplicat.

Imi era dor sa citesc o carte in mai putin de trei zile, sa stau doar sa citesc fie ca in pat sau sufragerie sau micul balcon, am strabatut paginile cu repeziciune pentru ca ritmul este destul de alert, personajele sunt foarte dinamice si parca te imping sa intri intr-un carusel ce merge cu viteza lumini si nu sti daca sa iti fie frica de drum sau sa incepi sa te temi ca totul va ajunge la un final, nu sti daca vei zbura in cer printre nori si raze de soare sau te vei izbi de un perete rece si umed … Doamne, nu am mai citit de ceva vreme ceva atat de tulburator.

rsz_carte

Povestea surorilor Olivia si Kacey Cleary incepe prin fuga lor de acasa, de la casa matusii Darla si a unchiului Raymond, sa zicem ca pentru o viata mai buna, in Miami.

Kacey, zdrobita in urma accidentului si la propiu si la figurat, cu o personalitate ursuza din cauza durerii pricinuite de accidentul care i-a marcat viata, se agata de ultima speranta si aceea de a avea grija de sora ei.

Un job la Starbucks nu rezolva problemele insa prietenia cu Storm , vecina lor, avea sa amelioreze pentru moment situatia.

Nici macar aparitia unui baiat misterios cu ochi albastri si par saten nu pare sa fie iesita din comun pentru ea, mai ales ca terapia ei posttraumatica a constat in alcool, droguri si sex cu oricine. Trent Emerson, pe de alta parte ascunde si el un trecut zdruncinant de dureros iar unele actiuni si decizii, par a fi justificabile insa secretul pe care il ascunde este atat de bine pastrat incat nici macar un indiciu nu ii scapa.

Socul provocat de descoperirea secretului a fost dublu, odata pentru ea si odata pentru mine, tristetea si nefericirea ce m-au napadit, grija si teama, m-au facut sa citesc restul paginilor cu repeziciune pe nerasuflate.

Volumul doi insa prezinta povestea de dragoste dintre Olivia si misteriosul baiat de la Universitatea Princeton, desi este in limba engleza, m-am apucat sa o citesc si abia astept sa revin cu o recenzie si sa povestesc despre ei.

zece respiratii scurtezece-respiratii-scurte-vol-1_2_fullsize

Anca GV

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: