Ador filmele de drama sau thriller-ele, niciodata nu stii la ce sa te astepti si in plus ma atrage intensitatea, niciodata nu adorm la un astfel de film, iar asta se aplica si in cazul cartilor. Nu am citit acest gen pana in octombrie, anul trecut, cand am dat peste filmul Fata din tren si am aflat ca exista si carte, si cum pe mine ma cucereste mai repede o carte decat un film, am indraznit sa o parcurg in liniste, seara tarziu.

Am ramas surprinsa cat de repede m-a captivat, ritmul alert al povestii m-a tinut treaza mult in noapte si m-a facut sa imi placa…

Cand am vazut ca cei de le Editura Trei vor mai publica un alt roman de al autoarei, m-am bucurat, merit o pauza de la povestile siropoase, tipice, un el si o ea care traiesc fericiti pana la adanci batraneti, si cum nu ma pot bucura de una singura de o asemenea veste, impart cu voi, ca pana la urma… cu cine altcineva?!

3073

Descrierea editurii:

“Nel Abbott este moarta. E ultima dintr-un lung sir de femei inghitite de apele intunecate ale raului.
Sora ei, Jules, e macinata de regretul ca i-a ignorat strigatul de ajutor si are certitudinea ca Nel nu s-a sinucis.

Fereste-te de apele linistite. Nu stii niciodata ce ascund.”

„Fiindca asa incepe: cu inotul vrajitoarelor – proba de apa. Acolo, la bulboana mea, in acel linistit colt de paradis aflat la mai putin de o mila de unde sunt in clipa asta, aici le aduceau, le legau si le aruncau in rau, ca sa se scufunde sau sa inoate.

Se spune ca femeile au lasat ceva din ele in apa, se spune ca apa pastreaza ceva din puterile lor, fiindca de atunci, le-a atras spre tarmurile sale pe cele fara noroc, pe cele disperate, pe nefericite, pe ratacite. Vin aici ca sa inoate cu surorile lor.”

flori-mici

Nu stiu la ce sa ma astept, nici macar atunci cand citesc descrierea cartii, chiar nu reusesc sa imi fac o idee, pe GoodReads are un rating de 3.6, unul bun tinand cont ca genul nu este pentru toata lumea.

Tot cautand despre carte, am aflat si ca vor face o ecranizare intrucat drepturile de ecranizare au fost deja achizitionate de DreamWorks Pictures, aceeasi companie hollywoodiana care a produs ecranizarea romanului Fata din tren.

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: