Sper ca ati avut pana acum o zi buna, daca nu, haideti la o plimbare pe meleagurile unora dintre cei mai fericiti oameni de pe planeta.

Danemarca este o tara mica, cam cat doua judete romanesti iar ca sa mergi dintr-un oras in altul, pare ca si cand ai merge sa faci cumparaturile de la Auchan-ul de la Vama intr-o dupa-amiaza (asa-i la Pitesti), diferenta este ca atunci cand mergi dintr-un oras in altul, simti ca este ceva nou cu adevarat. Stilul arhitectural, strazile sau forma centrului, este diferita de la oras la oras, nu prea stiu oamenii cum sunt, era duminica si pe o zi ca aia, nici tipenie de om nu vedeai pe strada.

Vara asta ne-am propus sa vizitam toate orasele mari ale insulei si din moment ce partea de sud-vest am parcurs-o in doar cinci – sase ore, imaginati-va cat de usor va fi sa vizitam tot. Nu ne-au speriat nici norii, nici vantul care se presupune a fi o briza mai nebunatica, ne-am urcat in masina si in 30 de minute eram in Middelfart.

Singura atractie turistica ce mi s-a parut cu adevarat importanta (asta daca se poate numi atractie turistica), este podul Lillebaelt, o autostrada suspendata, o constructie frumoasa si impunatoare data in folosinta pe la 1970 ce leaga insula Fyn de Jylland cu scopul de a mai fluidiza traficul.

Multe nu sunt de spus, va las cateva fotografii mai jos, capturate printre picaturile mari de ploaie si astept pareri, acum ca puteti compara si voi, mie mi-a placut mai mult atmosfera din Faaborg.

P.S. stiu cat de ciudat suna numele de Middelfart dar haideti sa ne gandim doar la faptul ca acest nume, reprezinta un oras din partea de nord-vest a insulei Fyn, bine?

Lillebaelt
middelfart2
middelfart15
middelfart10
middelfart9
middelfart8
house
middelfart6
middelfart7
middelfart5
middelfart12
middelfart4
middelfart11
middelfart centrum
middelfart14
middelfart3
middelfart13
middelfart1

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: