Am inceput sa pretuiesc zilele de weekend, si mai ales pe cele cand sunt libera, lucrez mai cu spor cand stiu ca a doua zi am liber, este felul meu de a ma automotiva, sa dau ce e mai bun.

In principiu dorm pana mai tarziu, desi ceasul biologic ma trezeste cam la fel, incerc cu greu sa adorm inapoi, statul la bloc este destul de dificil cand ai familii si in stanga si in dreapta cu cate doi sau chiar trei copii.

Dupa ce ma rasucesc de pe o parte pe alta, decid ca ar prinde bine o cafea, abia cand torn cafeaua in ceasca ma trezesc complet, mirosul ma invaluie iar papilele gustative incep sa tremure de placere. Iau ceasca cu cafea si ma strecor la loc in pat, cearceafurile inca mai sunt calde, asa ca, ma culcusesc intre multele perne, alaturi de cartea pe care o iau de pe noptiera. In zilele cand suntem amandoi acasa este mult mai simplu, o liniste sufleteasca mi se instaleaza cand il vad langa mine, atat de vulnerabil si calm.

zile libere4

Deschid cartea, scot semnul si observ ca din nou am adormit in mijlocul actiunii, de cele mai multe ori atunci cand ma cuprinde somnolenta inchid complet aletoriu iar cand redeschid, peste doua fraze se intampla ceva important… oboseala, fir-ar ea sa fie…

Mai citesc, mai arunc cate un ochi catre mica biblioteca si incep sa imi fac planuri, Goodreads ma anunta ca mai am de citit cam noua carti pana a-mi finaliza challenge-ul pe 2017, sunt cam in urma insa nu ma voi da batuta, am cateva epice de citit plus multe altele.

zile libere2

Cand termin cafeaua, abia atunci decid sa ma ridic din pat, de regula se intampla pe la 11 si ceva, merg si dau cu apa pe fata, ma spal pe dinti si ma schimb de pijamale, imi trag sufletul si realizez ca mainile si picioarele imi sunt complet reci, pun de un ceai si ma asez in canapea cu o patura peste mine, e timpul sa planuiesc in detaliu fiecare clipa a acelei zile.

zile libere3
zile libere5

Termin ceaiul si de planificat iar apoi deschid laptopul, sunt inca singura acasa asa ca vreau sa ma ocup de blog si de pagina de facebook, sa raspund mail-urilor primite si sa ma delectez cu toate stirile si noutatile din online, de regula fac asta pana ajunge el de la birou. Nimic nu e mai placut decat acel moment cand ii aud pasii pe scara blocului, ii simt prezenta inca de cand deschide usa de la intrare, iar cand ajunge si rasuceste cheia in broasca ma activez, zambesc fara oprire si sar sa il imbratisez ca un copil.

zile libere1

Dupa ce ne povestim unul altuia cum au fost zilele, decidem ce vrem sa mancam, asta este cea mai grea parte a unei zile libere, cina, de la pregatire pana la actul in sine, sunt mereu neinspirata asa ca de cele mai multe ori alegem paste, avem fiecare cate o reteta propie si stim ca nu avem cum sa dam gres.

Dupa o baie indelungata vine timpul pentru pregatirea zilei urmatoare si un episod sau doua din serialul pe care il urmarim curent, in perioada asta a anului ne place sa ne uitam la “American Horror Story”, adormim rapid daca suntem obosti ori, atunci cand eu sunt viteaza, apuc sa mai parcurg cateva pagini din cartea pe care o citesc pana ce incep sa clipesc tot mai greu, si mai greu si inchid.

Anca GV

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: