Bine v-am regasit dragilor, bucurosi pentru o noua recenzie?

Si eu!

Am simtit nevoia sa las cateva zile sa treaca pentru a reusi sa imi creez o idee despre cum as vrea sa va expun totul insa, sa nu va dezvalui nimic, stiu, suna destul de ciudat insa asa este…

“Inceputul tuturor lucrurilor” de Robyn Schneider este o carte pe care am achizitionat-o de pe Elefant cu ceva vreme in urma si careia i-am dat o sansa dupa mai bine de doua luni in care a stat cuminte in biblioteca. La momentul respectiv am avut cumva de ales intre aceasta si “Asculta-ti inima” de Sarah Dessen asa ca m-am lasat condusa de o voce divina si am ales-o pe prima.

autumn book haul8

Citind descrierea de pe spate, am inteles ca va fi o carte usoara si destul de adolescentina, genul de carte pe care o parcurgi in weekend si despre care, in timp, nu iti mai amintesti multe…

In primele pagini il cunoastem pe Ezra, un adolescent ce isi povesteste tragediile foarte deschis, deloc jenat si rusinat, aproape ca te intimideaza si iti vine sa il aprobi cu voce tare dupa ficare paragraf.

Dupa o asa trecere rapida in revista, iti vine sa ii dai o sansa cartii, parca esti tentat sa nu o mai lasi din mana dar tot avansand, nu descoperi altceva decat o o idila ce se formeaza si multe replici puerile tipice adolescentilor.

Partea feminina a acestei carti este Cassidy Thorpe, o tanara adolescenta proaspat transferata la liceul unde si Ezra invata. Idila lor are la baza conceptia ca sunt diferiti, el din cauza accidentului de masina si a imposibilitati de a mai practica sporturi iar ea, datorita stilului vestimentar, baietesc, si a faptului ca prefera sa stea retrasa dand impresia ca incearca sa ascunda ceva tragic din trecutul ei.

Povestea lor de dragoste evolueaza destul de natural si firesc, tipic unor copii, am iubit sa o parcurg, parca imi aminteam de perioada liceului, de toate nazbatiile pe care le faceam si ce insemna pentru noi sa fim indragostiti.

Pana aici pare simpla, exact asa cum am spus, insa scriitoarea a avut grija sa faca aceasta carte, memorabila, ultimele capitole se desfasoara foarte alert, aminteste de felul in care a inceput si ne face sa realizam ca mijlocul cartii a fost doar linistea dinaintea furtunii.

Totul incepe de la un simplu apel, Cassidy este de negasit iar Ezra, ca un adevarat iubit protector, incepe sa isi faca griji, iar de aici totul capata o alta nuanta.

Finalul nu este unul lacrimogen, depinde din ce unghi vreti sa vedeti, mie mi s-a parut extrem de original si foarte atent conturat.

De ce trebuie sa cititi cartea asta?

…pentru ca nu este una obisnuita, banala, v-am spus, o sa va amintiti de ea peste ani si probabil o sa fiti la fel de impresionati de ea, ca si mine.

IMG_9858

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: