Astazi discutam despre o problema ce se intampla fie ca vrem fie ca nu, si anume pierderea interesului pentru o carte.
Poate voi sunteti mai speciali si nu patiti asta, ba din contra, mie, mie mi se intampla…
Pierderea interesului pentru o carte este marcata de multi factori si mai jos am sa ii enumar, sunt curioasa daca sunteti printre voi, care patiti asa ceva.
Momentul ala cand noul colet cu carti soseste, pentru ca ati prins reducere sau chiar o oferta buna si nu ati putut rezista. Acel moment cand noua comanda se afla in fata voastra si puneti mana pe cele mai ravnite titluri, schimbandu-va planurile astfel ajungand sa cititi noile carti desi nu ati terminat pe celelalte din biblioteca. Vi se intampla?
Sa cititi din greseala o recenzie care defapt nu este recenzie, ci o povestire cu lux de amanunte si asa sa intelegeti de la ce a pornit titlul acelei carti si care ar putea sa fie firul povestii… Vi se intampla?
Sa luati o pauza de la acel gen de carti, fie ca sunt istorice sau contemporane, romantice sau erotice, despre cupluri tinere sau mai invarsta. Vi se intampla?
Sa nu mai vreti sa parcurgeti serii lungi de carti pentru ca va temeti ca nu va vor placea si poate vreti sa le terminati pentru ca nu va sta in fire sa lasati un lucru neterminat. Vi se intampla?
Sa parcurgeti inceputul unei carti si sa nu va placa stilul autorului iar apoi sa realizati ca mai aveti inca doua, trei carti in biblioteca, scrise de acelasi autor. Vi se intampla?

Daca cele de mai sus vi se intampla, bun venit in grup. Nu imi este rusine sa spun ca am o biblioteca frumoasa si bogata, insa am destul de multe carti pe care nu le-am mai citit.
Uite, mie nu prea imi plac autorii francezi, cand eram mai mica, iubeam cartile care aveau actiunea in Franta, pe parcurs nu mi s-au mai parut atat de romantice… nu stiu de ce. In plus, stilul lor mi se pare foarte dezordonat, parca incearca sa faca arta dintr-o carte, ca o pictura abstracta.
In aceasta categorie, am cartile scrise de Pascal Bruckner si Frédéric Beigbeder.

Serii care mi se par mult prea lungi si mult prea copilaroase. “My dilemma is you”, este mult prea copilaroasa pentru genul meu, am realizat ca autoarea este foarte tanara exact dupa ce am plasat comanda, am fost putin dezamagita insa m-am gandit ca poate, poate…
Seria “After”, pe de alta parte, mi se pare mult prea mare, inca nu am energia necesara sa ma afund intr-o poveste pe care nu sunt sigura ca o sa o termin sau, si mai important, nu stiu daca o sa imi placa. Am auzit foarte multe cuvinte de lauda despre aceasta serie, eu am primit cateva din carti si cumva am fost fortata sa mai cumpar alte doua pentru a o intregi, insa tot ma simt descurajata.


Carti erotice scrise de englezi. Voi ati sesizat ce apucaturi dubioase au astia? Nu putem generaliza insa Niall Griffiths, cu siguranta nu va reusi sa ma faca sa ii citesc cartile. Mi-am pierdut interesul pentru acest autor atunci cand am vazut trailerul pentru ecranizarea romanului “Kelly + Victor”, pana atunci nu aveam nici cea mai mica idee despre ce va fi cartea, le prinsesem la oferta asa ca am apucat cat mai multe…

Alte carti pentru care pur si simplu mi-am pierdut interesul…



Buna! Iti recomand seria „After”. Te vei indraosti, cel putin eu am citit-o de 3-4 ori pana acum si mereu tremur la fiecare cearta de a lor si parca traiesc prin povestea aceea. E geniala si chiar SPER sa o citesti!! 🙂
LikeLiked by 1 person
Citesc și eu acum seria „After”. Sunt la volumul trei. Îl citesc doar pentru că nu îmi place să las lucruri neterminate.
După părerea mea, a lungit o poveste mult prea mult. E absolut plictisitoare. Sau au crescut așteptările mele prea mult….
Despre seria „My dilema is you”, la fel, am citit-o fiindcă era mega lăudată. Tot fără gust mi s-a părut. Poate nu mi se mai par mie poveștile din studenție așa interesante?
LikeLiked by 1 person
Heii, asta patesc si eu, daca personajele sunt inca in scaoala, ma astept la intrigi tipice scolaresti, au devenit destul de plictisitoare.
LikeLike