A trecut ceva timp de cand nu am mai parcurs la pas orasul Odense. Profitand de vremea buna si de zilele libere, am indraznit sa facem ceea ce trebuia facut acum mult timp si anume, sa vizitam muzee.

Am gasit o oferta buna asa ca ne-am lasat purtati printre povestile si basmele autorului. Biletul 5 in 1, ne oferea oportunitatea de a vizita cinci atractii intr-o singura zi.

Odense-ul este impanzit de muncitori si utilaje pentru constructi, modernizarea micutului oras a inceput inca de acum trei ani si vad ca persista. Din aceasta cauza, planurile pentru un tur corect, s-au dovedit a fi inutile.

Daca va mai aduceti aminte, acum doi ani, am postat pe blog un articol intitulat: “Pe urmele lui H.C. Andersen” si va spuneam ca daca luati o aplicatie pe telefon si urmati instructiunile, aveati parte de un tur ca la carte. Acum totul este schimbat din cauza constructiilor, din cele treisprezece obiective am putut vizita doar cateva, iar din cele cinci pentru care am platit bilet, am vizitat doar trei.

odense14

Muzeul H.C. Andersen – o impresionanta expozitie despre viata autorului, de la cele mai drage obiecte de scris, carti, piese vestimentare pana la faimoasele piese de “origami”. Un muzeu ce cuprinde viata autorului de la nastere pana la deces.

odense11
odense4
odense1
flori-mici
odense13

Dupa ce am terminat turul la muzeu, ne-am indreptat catre casa in care s-a nascut autorul. Asezata pe un colt de strada impanzita de istorie, casuta, candva a adapostit cinci familii. Incaperi mici, tavane joase si mirosul acela tipic istoric, a facut ca experienta sa fie una usor de memorat si foarte greu de uitat.

odense7
odense8
odense5
odense17
odense9
flori-mici
odense12

Pentru ca ziua noastra a avut ca punct de referinta vizitatul muzeelor, am mers si la Møntergården, un muzeu de istorie a insulei Funen.

odense6
odense3
odense15
odense18
odense2

Nu am insistat cu fotografiatul in interior pentru ca am vrut sa fie o experienta linistita, sa ma bucur de exponate si de intreaga vizita.

Anca GV

3 comments

 1. Buna,
  Cu o vaga speranta ca s-au ratacit primele cuvinte pe care ti le-am scris, indraznesc din nou.
  Sunt Florentina ,din Iasi Romania. De ceva timp cochetez cu ideea de a incerca viata in Danemarca. Nu stiu prea multe despre cum ar putea fi, iar bagajul meu e c-am mare: 2 copii… si sot binenteles. Cum nu am curajul sa-mi arunc familia intr-o aventura riscanta, mi-ar placea tare mult daca ai putea sa-mi impartasesti un pic despre Danemarca.
  Sunt pasionata de lucrul manual si visez sa-mi petrec viata facand acest lucru. Asta nu se poate realiza in Romania.
  Daca nu vrei sa comunicam, da te rog un semn de genul „imi pare rau sunt foarte ocupata”.
  O zi buna,
  Florentina

  Liked by 1 person

  1. Buna,
   Da, iti pot face un sumar la tot ce am intampinat eu aici dar hai sa comunicam prin email-uri, adresa mea este ancageorgianav@gmail.com, momentan sunt in vacanta dar am sa revin la sfarsitul acestei saptamani, apoi o sa putem comunica fara probleme.
   Cu drag!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: