A venit vremea sa ii dau o noua infatisare balconului.

A trecut rapid de la loc de relaxare la loc pentru depozitare, ba chiar pe parcursul iernii, are scopul de a adaposti rufele puse la uscat, acum m-am intors din nou la ideea de baza, de a face din acest loc, unul pentru relaxare.

E destul de greu sa amenajezi ceva pompos cand balconul are un metru jumatate latime si patru metrii lungime, si mai greu este ca ferestrele, sunt concepute pentru a feri copii de primejdii, sunt extrem de sus pozitionate si nu prea te poti bucura de o priveliste frumoasa. M-am gandit ca ar fi un loc perfect pentru lectura atat pe timp de seara cat si pe timp de dimineata sau zi, in plus, atunci cand stai concentrat asupra unei carti, nu iti vine sa te mai plangi de priveliste.

Transformarea a fost simpla, am pornit prin a scoate absolut tot din balcon, am curatat fiecare centrimetru din el inclusiv geamurile si am montat un set de perdele pentru a mai atenua razele puternice ale soarelui. Perdelutele sunt cusute de mine la masina, iar materialul a fost achizitionat de la Jysk.

Pasul doi a constat in montarea mobilei formate dintr-un fotoliu si o masuta pentru cafea. Fotoluliul este de la Ikea iar masuta de la Jysk. Am adaugat si o lampa pentru ca am nevoie de lumina pe timpul noptii, asa nu il mai deranjez pe prietenul meu cand vrea sa se odihneasca.

Pasul trei, adaugarea covoarelor. Optez pentru layering cu materiale diferite si texturi diferite, in general piese mici pentru ca sunt mai usor de curatat atunci cand este nevoie. M-am indragostit de covorasele astea de la Ikea cu dungi, imi amintesc de presurile de acasa, sunt atat de versatile si poti face extrem de multe chestii din ele.

Pasul patru a constat in decorare, o paturica si o perna, o lumanare proaspat facuta, cateva tablouri si o palarie agatata. Ultimul lucru pe care l-am adaugat a fost o planta mare in coltul de la intrare, insa nu am sa o las acolo pentru ca am vazut ca locatia nu este tocmai cea mai sanatoasa pentru ea.

balcon13
balcon12
balcon11
balcon8
balcon7
balcon9
balcon5
balcon14
balcon1

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: