Palariile acestea au devenit din ce in ce mai populare in acest an si partea amuzanta e ca la sfarsitul verii trecute, doua lucruri mi-am pus in plan pentru vara lui 2020, sa imi croiesc cat mai multe rochii si sa imi cos cateva bucket hat-uri pentru ca nu sunt voluminoase si le pot tine in geanta, fie pe vreme buna, pentru plaja, fie pe vreme rea cand ploua asa marunt.

Pentru ca am cautat cu ardoare un tipar pentru o astfel de palarie, si tot ce am gasit a fost pe bani, am decis sa-mi fac propriul tipar iar mai jos, il gasiti si voi disponibil pentru descarcat, gratis.

buton

Tot ce aveti de facut, este sa il imprimati la dimensiunea originala, decupati si apoi aplicati pe material.

Materialul poate sa fie de orice tip, atat timp cat nu este elastic, iar daca folositi denim, captusiti-l cu un alt material mai subtire.

Tiparul are marime universala, iar daca doriti sa schimbati masura, jonglati cu dimensiunea de imprimare pana ajungeti la cea dorita. Toate cusaturile au 1 cm..

Eu am folosit un material de bumbac usor creponat, intr-o frumoasa nuanta de culoarea untului.

Dupa ce ati decupat un set, puteti sa-l folositi ca template pentru o mai usoara orientare si pentru o mai buna eficienta, astfel incat sa nu irositi din material.

Dupa ce ati decupat toate partile, urmeaza lungul proces de coasere care nu este atat de dificil, trebuie doar sa aveti rabdare si atentie pentru a coase perfect fiecare margine. In esenta, o sa coasem doua palarii pe care, la final le vom uni astfel incat rezultatul sa fie reversibil.

Coaserea calotei poate fi un proces greoi pentru ca avem de cusut o margine rotunda, insa daca impartim de la inceput calota in sferturi, ne va fi mult mai usor sa dispersam materialul egal astfel ca nu vom avea batai de cap.

Pentru o finisare mai profesionista, inainte de a trece la pasul urmator, am cusut pe exterior cam 2 mm. astfel incat sa prind toate cusaturile din interior spre o singura directie, acest pas poate fi sarit daca presati cu fierul de calcat toate cusaturile.

Prinderea borului este simpla, doar urmam indicatiile de la pasul anterior.

Dupa ce am terminat de cusut cele doua palarii, indoim spre interior 1 cm. si il presam cu masina de calcat astfel incat sa cream un tiv pe care il vom uni in oglinda cu cel de la cealalta palarie.

Dupa ce am unit cele doua parti, acum avem o palarie reversibila, ne putem opri aici, ori putem continua cu un set de cusaturi paralele cu cea de la tiv, lasand o distanta de 1 cm. intre ele, pentru a-i oferi prestanta bor-ului.

Rezultatul final

Palaria am purtat-o pe plaja intr-o zi destul de rece, insa singura mea zi libera de la job si abia astept ca vremea sa se mai incalzeasca pentru a o pune in functiune la adevaratul ei potential.

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: