Am scris toate aceste titluri in limba engleza pentru ca imi doresc sa se indexeze si sa ajunga la cat mai multe persoane.
Niciodata nu am lucrat cu lut, niciodata, in toate decoratiunile si toate lucrurile pe care le-am creat de-a lungul anilor, insa a sosit timpul.
Am cumparat jumatate de kg. de lut polimeric acum ceva vreme din intamplare, pentru ca imi doream sa incerc sa realizez ceva, insa mereu ma blocam pentru ca nu stiam ce sa realizez.
M-a atras sa il achizitionez pentru ca nu are nevoie de coacere, trebuie doar lasat sa se usuce natural.
Ideile au inceput sa soseasca cand mi-am amintit ca nu am cu ce sa imi ornez bradul anul acesta, pentru ca toate decoratiunile din plastic nu vor mai iesi la lumina din motive evidente. Sunt perfect ok cu faptul ca am un brad din plastic insa decoratiunile mi le doresc cat mai departe de acest spectru.
Decoratiunile create cu lut polimeric, sunt cele mai simple pe care le-am realizat pana acum si cele mai diverse.
Materiale necesare
O bucata de hartie pentru a proteja masa de lucru, forme festive pentru fursecuri chiar si o conserva golita, lut polimeric, sucitor, sfoara din iuta si rabdare.

Procesul de realizare
Intindem o bucata de hartie pe masa apoi scoatem jumatate de pachet de lut si il intindem cu sucitorul ca pe un blat oarecare creand o suprafata neteda cu o grosime de 0.3, 0.5 mm.
Sfat: Pentru a crea o grosime consistenta, eu am rulat lutul avand sub sucitor, doua betisoare pentru sushi. Gandindu-ma mai bine, puteti folosi si doua bete de sustinere de la orhideei, daca aveti bineinteles.
Lutul rulat trebuie sa nu fie nici prea subtire, nici prea gros, astfel ca rulat prea subtire poate duce la ruperea ornamentelor atunci cand sunt uscate, prea gros, acestea se vor usca mult prea greu si vor atarna mult prea greu.



Cu ajutorul formelor, incertcam sa taiem cat mai multe decoratiuni, si inainte de a le transfera pe hartia unde vor ramane la uscat, nu uitati sa creati o mica gaura in partea superioara pentru a trece sfoara ce va ajuta sa le agatati in brad.




Le lasam la uscat conform instructiunilor de pe ambalaj, cel mai probabil in jur de 48 de ore.

Daca vreti sa va simtiti fancy, puteti sa faceti si mici inscriptii inainte de a le lasa la uscat, astfel ca vor fi si mai personalizate. Am optat pentru a scrie anul din lipsa de idei dar si pentru ca sunt sigura ca le voi folosi multi ani de aici in colo.


Dupa ce va asigurati ca sunt complet uscate, marginile aspre le puteti netezi cu putin smirghel sau cu o carpa umezita cu apa calda.

Anca GV
