Ne-am mutat!

In sfarsit, dupa doi ani de cautari am reusit sa gasim o noua locuinta pentru noi. Am avut parte de atat noroc incat sa fie si perfecta, e destul de greu sa faci mofturi atunci cand ai doar o singura oferta si disperarea e mare.

Am reusit sa semnam contractul pentru casa inca din Ianuarie, insa abia in Mai ne-am putut muta. Intregul proces a durat extraordinar de mult si am trecut prin foarte multe peripetii. 
As putea spune ca tot raul spre bine, acum avem o bucatarie proaspat renovata pe care am avut sansa sa o planuiesc chiar eu.

Ne-am mutat pe 1 Mai, dimineata pe la 10:00, eram deja la usa asteptand ca reprezentantul din partea Civicai sa soseasca, sa ne descuie si sa ne lase cheile. 
Niciodata nu o sa imi uit prima impresie, mirosea a aer inchis si era praf peste tot, primul instinct a fost sa las geamurile deschise si sa las ca briza acelei zile calde sa schimbe tot.

De aici a inceput un sir interminabil de treburi, de la dezinfectat orice suprafata si curatat fiecare centimetru, la reparatii, caci fostii chiriasi au stat mai bine de 10 ani iar standardele lor de a-si ingriji casa, nu se compara nici pe departe cu ale noastre.
Am luat amandoi concediu cate doua saptamani si am incercat sa mutam cat mai multe din lucruri singuri si fara ajutor, urmand ca in primul weekend sa inchiriem un trailer si sa mutam mobila, electrocasnicele dar si cele mai grele cutii.

In prima sptamana, imi amintesc ca nu am facut nimic altceva decat sa incarcam cutii si sa descarcam cutii.
Am avut nevoie de a cumpara noi electrocasnice, caci am semnat contractul si abia apoi am aflat ca nu vom avea frigider, cea ce mi s-a parut absurd, ulterior intelegand de ce.
Avand sansa de a planifica un spatiu dedicat pentru o masina de spalat vase, nici nu am stat pe ganduri, a fost primul lucru instalat. Acum, pot sa marturisesc ca viata mea a devenit mult mai plictisitoare.
Avand spatiu limitat in trailer, am decis ca patul nu va veni cu noi, decizia fiind si mai simpla de atat, imi doream un dormitor mai mare si un pat si mai mare. Imi amintesc prima noapte dormita aici, nu stiu daca e din cauza patului sau a linistii, dar noaptea dinspre 4 spre 5 Mai, a fost una dintre cele mai odihnitoare nopti pe care am avut-o in ani de zile.

Acum cand ma uit in spate la tot ce s-a intamplat, pornind chiar din Decembrie anul trecut, sunt extrem de mandra de mine cum am putut sa trec peste tot acest proces.

Povestea aceasta este una fericita, insa intr-un articol viitor am sa va spun pe indelete, cum am pierdut alte doua oferte din cauza unui sistem prost, realizat de oameni fara compasiune.

Anca GV

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: