Cred ca s-au implinit doi ani de cand ma chinui sa gasesc o carte buna, ceva sa ma captiveze suficient incat sa ma ajute sa imi mai descretesc mintea, orice altceva in afara de Colleen Hoover.

O carte cu adevarat buna te captiveaza cu primele cuvinte, te introduce in acea lume si iti e greu sa scapi, este ca un drog.
O carte scrisa de dragul de a scrie, este cliseica, predictibila iar personajele nu au suflet.

In Septembrie, stiam ca o sa apara editia de colectie a lui “Verity”, asa ca m-am gandit sa o recitesc, urmand sa continui cu noul epilog, acel capitol extra care m-a si facut sa cumpar cartea.

Este prima data cand recitesc o carte si eram curioasa de cum se va simti.
Nu pot spune ca am ratat nici un detaliu la prima citire, insa am reusit de aceasta data sa privesc personajele din afara, judecandu-le mult mai profund. Prima data cand am citit m-am simtit ca o minge de ping-pong, plasata de la un personaj la altul, avand nevoie de pauze pentru a asimila ce se intampla, finalul fiind cel mai greu. Acum am fost mai atenta la intreaga poveste pentru ca deja stiam, iar suspansul nu mai era chiar atat de coplesitor.
M-au trecut din nou fiorii cand am ajuns la epilog, dar despre asta am sa va dau cateva indicii mai jos.

Epilogul

Epilogul nu este deloc unul obisnuit, are puterea de a da un nou sens personajelor si actiunilor, facand ca aceasta carte sa para o cu totul alta. Punand ambele carti una langa alta, acum cand ma uit la ele, realizez ca sunt doua carti complet diferite.
Inca sunt in soc si nu stiu ce sa cred, nu stiu daca aveam nevoie de el sau nu, cert este ca acum il stiu si nu mai pot schimba cu nimic acest aspect.
Desi are cateva pagini, este plin de evenimente, iar acestea sunt relatete intr-o maniera foarte dark, cumva mult mai intunecat decat intregul cuprins desi vorbim de un thriller.

Aflam din primele randuri ca Lowen a nascut, aflat sexul copilului si numele. Numele fiind extrem de bine ales, semnificatia lui aducand putina lumina in toata aceasta poveste. Desi am judecat-o aspru pe Lowen pentru decizia de a pastra copilul, am realizat ca nu stiu ce este in mintea unei viitoare mame, asa ca am acceptat rapind si am trecut peste.

Vedem cum decurge relatia dintre ea si Jeremy si ce decizii ajung sa ia impreuna pentru un nou inceput.

Ce face ca acest epilog sa fie atat de socant, este cand aparitia unui personaj extrem de secundar ca Patricia, ameninta sa destrame tot.
Daca pentru moment va intrebati, cine este Patricia, inseamna ca trebuie sa recititi “Verity”.

Mai jos am sa va las un link ce duce catre cealalta recenzie, aceasta fiind un update pentru epilog.

Cartea este superba. Coperta este invelita intr-o foaie de protectie de culoare aurie, iar in interior este de culoare neagra, pe fata avand semnatura autoarei, iar pe cotor fiind scris titlul si numele acesteia. Fiind masiva, masurand 16X24 cm., este o adevarata piesa de decor.

In incheiere vreau sa va marturisesc ca mai am o recenzie pe maneca, este despre “It starts with us”, o carte pe care o asteptam inca de cand am citit “It ends with us” acum patru ani.

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: