Timp de citit : 3 minute

Citind in ultima perioada doar romane cu aer nou, am incercat sa ma alternez cu literatura care exista acum 10, 20 de ani.

Stiti acele carti pe care le gaseam pe la bunici, prafuite, cu paginile ingalbenite de trecerea timpului si acel miros ponosit? Exact acest lucru am inceput sa caut eu de ceva vreme… simplitatea povestii si iubirea dintre personaje, atat de inocenta si usor de asimilat, atat de calma… incep sa realizez motivele pentru care noi, tinerii din ziua de azi nu ne mai simtim intelesi de catre parinti. Dramele pe care le intalnim la orice pas, actiunile si deciziile sunt mult mai intense si pline de detalii decat existau acum 20 de ani, prin urmare, secolul vitezei ne-a maturizat mult mai devreme dar ne-a oferit si o multime de oportunitati.

Cand eram in tara iubeam la nebunie doua chestii: sa merg la bunici si sa scotocesc prin biblioteca acea antica dupa o carte doua sau pur si simplu sa vad ce citeau ai mei cand erau de varsta mea. Puteam sa imi dau seama usor ca matusile mele preferau genul romance iar unchiul si tatal meu preferau ceva de pus in aplicare, stiinta fie ea matematica sau fizica.

Al doilea lucru de care imi e dor, sa merg prin anticariate sa vanez opere nemuritoare, Sandra Brown era scriitoarea cea mai intalnita, o multime de titluri exceptionale cu preturi de 4, 5 lei.

Una dintre cartile pe care am mai gasit-o si mi-a placut se numea “Dulcea Tentatie de Marcia Evanick”.

marcia-evanick-dulcea-tentatie-1539

Autoarea a publicat 26 de carti printre care si “Dulcea Tentatie”, fiind considerata cea mai buna carte a ei, din nefericire cariera ei s-a oprit in mod subit si comform Wikipedia, Marcia Evanick a trecut in nefiinta in Iulie 2012.

Povestea de dragoste este atat de clasica incat nu are atat de mare suspans, este o poveste simpla exact cum am mai spus iar finalul este cu happy end.

Augusta Faye Bodine, nepoata Decanului Colegiului de Stiinte al Universitatii din Montana, scriitoare de carti pentru copii, se pregatea sa plece in tabara de 6 saptamani pentru arheologie impreuna cu Garrison Fisher, un arheolog chipes. Temerea Decanului Bertram Freemont de a-si lasa nepoata sub grija lui Garrison era atat de mare incat ar fi preferat sa o lase pe mana piratilor.

Sicanarile si tachinarile dintre cele doua prsonaje pe parcursul taberei ofera o experienta relaxanta pentru cititori. Garrison in ciuda luptei pe care o duce cu el insasi pentru a se tine cat mai departe de frumoasa Augusta, trece prin mai multe schimbari de comportament iar finalul mult asteptat nu intrzie sa apara.

hhhyr

Intriga si schimbari radicale, iubire si doza exacta de erotism toate in micul volum “Dulcea Tentatie”.

Sper sa va placa aceasta carte cel putin la fel de mult cat mi-a placut si mie.

Anca GV

2 comments

 1. Mi-a plăcut recenzia ta…știu cum e să locuiești în strainătate și să tânjești la cărțile scrise în româna.Eu de câte ori mă duc în țară, îmi aduc vreo 15 și în câteva zile le termin aproape pe toate… dupa care mă enervez că m-am grăbit să le citesc ..și că nu le-am citit ușor să-mi ajungă pentru 1 an măcar . Mi-e greu să citesc pdf… nu vreau să am probleme cu vederea de tânară…
  Spor la citit și publicat recenzii in continuare, cartea asta este interesanta.
  O zi buna! ❤

  Like

  1. Nu poti sa te abtii cand esti posesor a ceva extraordinar de bun, ceva ce te hraneste din interior… lectura pe care eu am imbratisat-o destul de tarziu si care ma linisteste si relaxeaza, odihneste chiar… Am investit intr-un ebook reader pentru a evita problemele si pentru ca nu imi mai permit sa merg prin anticariate sau sa comand online carti sau in cel mai bun caz, sa merg prin hipermarket-uri si sa gasesc cu 10 12 lei carti fascinante. Acum mi-am format cat de cat o biblioteca virtuala cu peste 50 de publicatii de care sunt mandra si pe care nu am timp sa o citesc dar usor ,usor… e acolo 🙂

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: