A trecut ceva timp de cand nu am mai facut un DIY pe blog… parca si mie imi era dor…

Lumanarile… ahh, traiesc in tara unde oamenii sunt mai fericiti daca au o lumanare aprinsa in casa si un pahar de vin  alaturi si da, in supermarketuri gasesc un raion intreg destinat acestui fapt, de la culori extravagante, parfumuri si fel de fel de modele, lumanarile chiar reprezinta o metoda simpla ce invoca o stare de relaxare si liniste.

Am vazut fel de fel de tutoriale pe Pinterest si Youtube, oamenii chiar au imaginatie si ma bucur. Desi imi vine la indemana sa cumpar o lumanare noua atunci cand se termina, de data asta am indraznit sa mi-o fac eu singura. Avem una intr-un recipient tare dragut, am primit-o anul trecut de 8 Martie de la cel iubit si chiar nu voiam sa renunt la ea asa ca, orientandu-ma dupa ce am vazut cateva videouri, am ajuns la concluzia ca am ce imi trebuie ca sa o pot reface.

Materiale necesare:

Ceara ( ATENTIE! – pentru ca o punem intr-un recipient si nu are cum sa se scurga atunci cand se incalzeste… cautati ceara care se arde, daca mai este si parfumata atunci go for it);
Un cutit;
Un tocator;
Recipient pentru incalzit ceara;
Un bat pentru a sustine fitilul, poate fi folosit si un tacam;
Recipientul final.

Am folosit ceara de la lumanari inalte pentru ca aveam nevoie de firul acela de bumbac din interior (fitil) si am amestecat-o cu ceara de la lumanarele din acelea clasice de la Ikea (cazul meu) pentru ca voiam sa fie si parfumate.

Pasul 1

Pentru bolul acesta, eu am folosit 2 lumanari mari si 2 mici. Le-am taiat cat de mici am putut, pot fi si rupte, asta pentru a se topi cat mai repede.
Le-am pus in ibric si am potrivit plita pe 4 pentru a nu fi foarte fierbinte.

candels15
candels14
candels13
candels12
candels11

Pasul 2

Mi-am indreptat atentia catre fitile, am reciclat putin fitilul de la lumanarile mici, am luat bucata de metal si am prins-o firului cel lung dupa care l-am introdus in recipientul final si l-am lipit in centru cu putina ceara.

Fitilul l-am infasura dupa bat cat sa stea perfect perpendicular si centrat pe fundul bolului.

candels10
candels9
candels8
candels7

Pasul 3

Dupa ce s-a topit ceara complet, am luat ibricul si am turnat usor in recipient. Ibricul l-am pus in chiuveta apoi si am dat drumul la apa fierbinte in el pentru ca nu am vrut sa ramana murdar de ceara iar apoi sa nu il mai pot spala.

Lumanarea am pus-o la un loc racoros pe pervaz, langa celelalte facute anterior.

candels6
candels5

Sunt tare bucuroasa de cum a iesit rezultatul final, chiar nu mi-am inchipuit, incepusem sa fac inventarul la ce borcanase mai am insa am realizat ca am destul lumanari in casa si nu prea mai am unde sa le pun.

candels1
candels3

Anca GV

1 comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.