17340050

Am luat ibricul de pe foc, am turnat cafeaua in ceasca si m-am asezat pe scaun la birou, azi va scriu despre o carte pe care nu am apucat s-o ridic in slavi.

Va spuneam in recenzia destinata primului volum ca am empatizat foarte tare cu personajele si ca actiunea mi s-a parut destul de frumos conturata, in ciuda a tot ceea ce mi s-a prezentat, si va mai spuneam ca am acceptat volumul doi chiar daca nu este tradus. Ca o mica paranteza, va spun ca lecturile realizate de Colleen Hoover in limba engleza sunt extrem de usor de inteles, nu ai nevoie de un skill lingvistic avansat pentru a intelege o carte scrisa de ea, apreciez enorm asta si tocmai de asta va recomand volumul doi cu incredere.

Volumul doi este din perspectiva lui Dean Holder, si cum in primul am reusit sa o intelegem pe Sky cu desavarsire, va garantez ca in volumul doi o sa il intelegeti si pe el, plus ca puneti cap la cap niste piese din puzzle pe care nu stiati ca le aveti.

Daca va mai amintiti voi, atunci cand am prezentat recenzia primului volum, am notat la un moment dat un al treilea personaj despre care nu v-am spus multe, asta pentru ca nici eu nu stiam… sora lui Dean a avut un final tragic fapt care l-a marcat pe Dean psihic iar singura lui speranta era sa o gaseasca pe Hope, fetita din vecini cu care el si sora lui isi petreceau timpul in copilarie.

Fiind din perspectiva lui, actiunea nu tinde sa se repete, ba din contra, are cu totul alt sens, mi s-a parut mult mai matura, mult mai concreta, mai plina de sens, iar in primul volum, am fost atat de captivata, incat nu am realizat ca unele mici intamplari au avut cu totul alt sens.

Ce detalii importante ascunde Dean, ce a simtit cand a vazut-o prima data pe Sky in supermarket sau care sunt parerile si gandurile lui legate de tot ceea ce il inconjoara, le gasiti in volumul doi din seria “Hopeless”…

flori-mici

Colleen Hoover a fost si va ramane scriitoarea mea favorita tocmai din aceasta pricina, construieste povesti in care te pierzi cu totul, de cele mai multe ori am nevoie sa recitesc cate un pasaj pentru a intelege exact firul naratiunii, ma captiveaza incat nimic din jur nu mai conteaza.

Ca un mic bonus, pont pe care il primim pe parcursul lecturii este despre volumul intitulat “Finding Cinderella”, nu reprezinta o continuare, este povestea celui mai bun prieten a lui Dean, Daniel.

Curiosi deja?

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: