Am cumparat cartea asta acum un an din Libraria Mihai Eminescu din centrul Pitestiului. Pe cat de incantata am fost sa pun mana in sfarsit pe ea, pe atat de mult a stat necitita in biblioteca, aveam un feeling ciudat.

“Cinci motive sa o iei de la capat” sau mai bine zis, cartea pe care am citit-o in trei luni. Inceputa pe 1 Noiembrie, am tras de ea pana acum in Februarie, nu stiu de ce sau poate ca stiu, o sa incerc sa imi raspund acestei intrebari.

M-am chinuit cu aceasta carte si ma bucur ca este ultima din serie, am simtit ca autoarea parca s-a plictisit si ea, insa incepuse cartea si stia ca trebuie sa o termine.
Nu cred ca sunt eu de vina, caci am citit altceva dupa cu o asa mare foame incat am fost uimita.

k.a-tucker-cinci-motive-sa-o-iei-de-la-capat2

Ca si in volumul anterior, personajul masculin este cel pe care il cunoastem, Ben a fost bodyguard-ul de la Penny’s insa povestea lui este atat de ampla incat a meritat sa fie scrisa.

Impartindu-se intre munca de la club si studiile de Drept, odata cu absolvirea vine si demisia, dorinta de a profesa ca avocat este mult mai apriga iar potentialul este mare asa ca nu dureaza mult si isi si gaseste un job fantastic.

Reese este personajul despre care noi nu stim absolut nimic, insa autoarea a facut o treaba buna prin a incepe cartea din perspectiva ei, lasandu-ne suficiente informatii, astfel incat sa ne dam seama ca avem in fata o tanara nonconformista, care pana la varsta de douazeci de ani, a facut multe greseli si a trecut prin multe, fapt care o si defineste atat de bine.

Dupa ce casnicia ei de scurta durata ajunge la un final, decide ca are nevoie de o schimbare, asa ca merge in Cancun pentru o vacanta, vacanta care ajunge si ea tot la un final dezastruos atunci cand decide sa aibe o aventura de o noapte cu un strain si totul devine foarte stanjenitor.

Cred ca va puteti imagina caci strainul este nimeni altcineva decat Ben, proaspatul absolvent venit in Cancun sa-si sarbatoreasca reusita.

De aici cartea continua foarte clasic, doua personaje extrem de ambitioase si orgolioase trebuie sa invete sa ajunga la un numitor comun, insa plot twist-ul este ca Ben lucreaza la aceasi firma ca si Reese si mai este vorba si de Jared…

k.a-tucker-cinci-motive-sa-o-iei-de-la-capat222k.a-tucker-cinci-motive-sa-o-iei-de-la-capat1

Ce m-a deranjat cel mai tare la cartea asta a fost adaptarea, dupa primele capitole, am simtit nevoia sa o reiau in engleza, nu vreau sa intru in detalii pentru ca nu sunt pregatita sa imi sustin punctul de vedere. Sunt recunoscatoare faptului ca am de unde alege si oricand pot sa citesc din alta parte, o fac fara sa stau pe ganduri.

Consider ca am petrecut atat de mult timp citind-o din cauza personajelor, lipsa lor de personalitate si povestea, nu mi s-au parut atat de captivante. In special Reese, foarte imatura, suferinta pe care o indura este suma alegerilor ei gresite. Faptul ca il implica pe Ben in toata drama ei, mi se pare crud si deloc romantic.

Nu am avut ce invatat din aceasta carte si regret. Parca nici peisajele descrise nu au mai fost atat de viu colorate, caracteristica unica a autoarei, am simtit ca Tucker are un contract de onorat si asa a luat nastere cartea asta. Poate sunt doar eu de aceasta parere, poate am citit-o intr-un moment nepotrivit, dar nu cred ca trei luni reprezinta un moment.

Nu vreau sa va descurajez, cartea este suficient de romantica, aveti ce sa descoperiti daca o parcurgeti, este amuzanta si relaxanta insa nu a fost pentru mine.

Ma bucur ca aceasta serie este gata, ma bucur sa am toate volumele si ma bucur ca Epica le-a tradus pe toate, macar pe aceastea serie.

Puteti sa imi lasati parerile voastre, fie aici, fie pe Facebook, chiar sunt curioasa sa le citesc!

k.a tucker cinci motive sa o iei de la capat3

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: