Daca va spun ca am citit “Losing Hope” doar ca sa imi amintesc personajele pentru a citit cartea asta, ma credeti?

Nu am avut nici macar o intentie sa trec din nou prin caruselul ala de emotii produs de povestea tumultoasa a lui Sky si a lui Holder, dar simteam nevoia de un refresh in ceea ce il priveste pe Daniel, caci acolo il intalnim.

“Finding Cinderella” este similara cu “Maybe Not”, este scurta, fiind considerata o nuvela si este foarte intensa. Colleen Hoover a stiut din nou cum sa ne ajunga in suflete creand o poveste sensibila dar spusa intr-o maniera foarte amuzanta. Am ras copios, de la inceput pana la sfarsit.

Nuvela asta, are o continuare, se numeste “Finding Perfect”, un capitol mic de vreo 50, 60 de pagini, atat de concentrat incat creaza un epilog perfect nu doar acestei povesti, ci si cartii “All Your Perfects”, despre legatura dintre aceasta serie si acea carte, am sa va spun mai multe in articolul urmator, cand am sa va vorbesc strict despre “Finding Perfect”.

flori-mici

Daca va mai amintiti voi, Daniel era prins intr-o relatie cu Val, relatie atat de complicata incat numele fetei nici macar nu este Val, dar asta este alta poveste. Ce e si mai curios, este faptul ca la un momentdat, Daniel a mentionat-o pe Cinderella, atat de nesimnificativa a fost toata aventura incat nimeni nu i-a acordat atentie, raportandu-ne la celelalte carti, insa aici avem oportunitatea sa vedem mai indeaproape ce s-a intamplat intre el si fata care pentru o secunda, l-a schimbat pentru totdeauna pe Daniel.

Povestea incepe in forta, Daniel se refugiaza intr-o camera de serviciu din liceu pentru a sari peste un curs, dupa cateva zeci de minute, peste el da navala o fata trista. Intuneric fiind iar el aproape adormit, nu a vazut cine este acea persoana, insa tristetea ei l-a facut sa isi doreasca sa o protejeze si sa ii ofere confort.

Schimburile lor de replici sunt atat de simple si atat de naturale incat isi doresc sa ramana acolo in intuneric pentru totdeauna.

Dupa ce ora s-a terminat, ea a plecat, lasandu-l bulversat si plin de intrebari, insa norocul a stat de partea lui cand in alta zi, tanara l-a vizitat din nou.

Nemaifiind trista, de data aceasta au putut sa comunice mai mult, sa se cunoasca mai indeaproape, asa a aflat ca ea urma sa paraseasca tara pentru o lunga perioada de timp. Discutiile, spatiul intunecat si confortul a dus ca cei doi sa faca un mic pact, urmand ca pentru urmatoarea ora sa se prefaca indragostiti si sa faca ceea ce doi indragostit ar face cand ar avea intimitate. Ora trece iar Daniel, zdruncinat de evenimente incearca sa se convinga ca tot ceea ce sa intamplat a fost doar pentru ca au pretins, nu pentru ca a simtit.

In prezent, relatia cu Val ajunge la un final doar pentru ca intelege ca sunt extrem de diferiti iar ea nu este Cinderella, asa cum pentru multa vreme a crezut.

Decizia luata nu il face neaparat fericit, asa ca din dorinta de a se descarca, ajunge in camera lui Sky unde ea si Holder se aflau. Dupa ce le povesteste despre despartire, pe usa camerei lui Sky intra Six, cea mai buna prietena a ei, pe care am intalnit-o in cartile anterioare.

Daniel simte o legatura si isi doreste sa o cunoasca mai mult insa Holder ii interzice pentru ca daca s-ar desparti, lucrurile ar deveni complicate.

Ce credeti ca face?

Daca o gaseste pe Cinderella pana la final, nu ramane decat sa cititi.

In cele aproximativ 200 de pagini, povestea este atat de concentrata incat, imaginati-va ca eu v-am spus doar o mica parte si credeti-ma cand va spun ca este un carusel de emotii.

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: