Rochia aceasta nu are o poveste speciala insa am atatea amintiri cu ea incat ea este o poveste.

Am achizitionat materialul pe 12 august, dintr-o intamplare. Nu aveam nimic stabilit pentru acea zi asa ca dimineata, in timp ce imi beam cafeaua mi-a venit ideea de a merge in Faaborg la Stofmøllen si la ora 1 si ceva, aveam deja in plasa de cumparaturi doua materiale numai bune de croit.

Cand am gasit materialul, printre sutele de alte materiale, mi l-am imaginat rapid trasformat intr-o rochie lunga “invarticioasa” si pana la finalul lunii aveam rochia de mai jos.

Modelul este copiat dupa o rochie avuta, insa partea cea mai buna atunci cand iti croiesti singur propriile haine, este ca iti poti adauga tu cat material vrei si poti sa o personalizezi pentru a-ti veni ca o manusa.

Am asternut cu atentie pe o foaie cele mai mari dorinte pentru aceasta rochie, astfel ca: imi doream sa o pot purta fara sutien, imi doream sa aibe o talie marcata insa sa nu fie incomoda, imi doream sa am parte de o fusta ampla si o lungime care sa nu fie nici midi, nici maxi, undeva pe la jumatate dar in acelasi timp, sa nu arate ciudat pe mine caci sunt pitica si imi mai doream sa fie simpla, extrem de simpla.

Cand vine vorba de croit si cusut, nu petrec mai mult de doua zile pentru a realiza un articol, insa penru rochia aceasta, am petrecut o saptamana, timp in care am cusut cu mare atentie fiecare detaliu.

Mai jos am sa va las cateva fotografii de pe parcursul cusutului si alte cateva fotografii de cand am purtat-o cel mai recent, pe o vreme vantoasa intr-o locatie foarte draga mie.

Anca GV

2 comments

    1. Buna,
      Cos in mare parte orice insa nu prea ma descurc sa execut pentru alte persoane. Este pura pasiune si am incredere sa cos pentru mine, daca stric sau nu imi iese, aia e. In general ma feresc sa fac pentru altcineva si nu am exceptii.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: