Introducere

Pentru acest an mi-am propus sa cos in jur de 24 de piese noi vestimentare si sa incerc sa nu mai achizitionez nimic nou.

Lunar am sa cos cate un articol basic, versatil si vital micutei mele garderobe, alaturi de un articol mai special, care sa necesite mai multa atentie, dar care sa poata fi imbracat si asortat cu usurinta.

Iubesc sa vad cat de mult mi-a crescut colectia de haine realizate manual si pe cate din ele le consider piese de baza in garderoba mea, intentionez sa nu ma opresc caci obiectivul meu este de a purta cat mai multe haine realizate, iar pe cele pe care nu le pot coase, sa le procur din surse sustenabile cu un impact negativ mic asupra mediului.

Noa

Imi doream o camasa cu imprimeu tartan care sa semene cu cele realizate din flanel, insa dintr-un material din bumbac, pentru ca nu voiam sa fie extrem de calduroasa. Am cautat indelungat si am renuntat.

Ianuarie a venit, brainstorming-ul pentru ce voi coase in acea luna nu dadea roade asa ca am incercat sa caut online locuri de unde pot descarca gratuit tipare noi, poate asa voi gasi o idee, si am gasit. Pe site-ul fabrics-store.com in sectiunea tipare, am dat peste un tipar ce mi-a captat atentia, si anume NOA Shirt.

Am imprimat tiparul, l-am taiat in marimea mea si am incercat sa il incadrez pe bucatile de material cu imprimeu tartan din care am realizat anterior rochia de AICI, incercand sa calculez fiecare taietura astfel incat sa imi ajunga la fix si sa ma incadrez si printre petele de rugina, caci daca va mai amintiti, am spus ca acest material este unul foarte vechi.

Pasii sunt foarte simplu de urmat, caci tiparul vine cu instructiuni, iar pe site-ul celor de la fabrics-store.com gasiti si o postare care explica totul despre realizarea acestei camasi, asa ca nu mai detaliez.

Cand urmez un tipar, de regula nu ma prea uit in sectiunea de comentarii pentru ca urasc sa ma las influientata de parerile unora si altora, asa ca dupa ce am terminat intreaga camasa, am realizat ca este cu 2, 3 marimi mai mare decat marimea mea. Citind comentariile, am vazut ca cei ce au folosit tiparul au mentionat acest lucru. Oare am gresit ca nu m-am uitat? Da! Data viitoare poate o voi face, dar nu regret, acum am cea mai frumoasa camasa si este realizata in intregime de mine din cel mai frumos material.

Pentru acest proiect, am invatat sa cos butoniere (mai bine), sa cos nasturii cu masina de cusut, sa montez un guler la o camasa si mansete, si chiar daca am petrecut cam 12 ore, sunt sigura ca data viitoare imi va lua mai putin timp sa o realizez.

Planuiesc sa mai folosesc tiparul inca odata pentru a realiza aceasi camasa insa pe un material mai varatic, facand din ea camasa perfecta de purtat pe plaja.

Mai jos am sa las fotografiile de pe parcursul realizarii si sunt curioasa ce imi rezerva aceasta luna.

Anca GV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: