Februarie. Inca in carantina. Incep sa cred ca anul acesta este identic cu 2020 dar cumva, mult mai rau.

Lasand partea negativa deoparte, ma bucur de mica mea realizare si anume, un costum format din doua piese perfecte pentru purtat prin casa. Vremea este adorabila, dupa ninsoarea abundenta de acum o saptamana, temperatura a urcat considerabil iar ciripitul pasarelelor ma duc cu gandul la primavara.

Tot la primavara ma duce cu gandul si culoarea acestui frumos material din bumbac, tesatura brodata si textura delicata fac din acest set, cel mai inedit lucru de purtat de zi cu zi.

Am cumparat materialul impreuna cu cel folosit la rochia bleu despre care am vorbit AICI, ambele avand aceasi consistenta insa imprimeu cat de cat diferit. Materialul a stat in stash aproape un an, imi amintesc ca l-am cumparat pentru ca a fost foarte ieftin pe metru, insa mereu m-am intrebat: ce naiba o sa cos folosind culoarea aceasta, iar acum mi-am primit raspunsul.

Am gasit tiparul pe peppermintmag.com este gratuit si poate fi printat acasa. Mereu ma indrept catre site-ul lor caci au o selectie frumoasa de tipare si nu imi permit sa cumpar de fiecare data unul nou. Tiparul este realizat de Common Stitch, un brand din Australia foarte indragit de mine, caci gasesc foarte multa inspiratie.

Imi doream un set simplu si mai ales, imi doream sa fie din aceasi culoare, asa ca materialul a fost alegerea perfecta pentru ca este destul de sofisticat iar tiparul este foarte simplist, creand un frumos echilibru. Nu o sa intru in detalii despre cum am cusut acest set, insa am sa mentionez micile schimbari pe care le-am facut caci nu l-am urmat ca la carte.

Bluza

Am taiat cele doua bucati, caci in esenta, bluza este formata doar din doua bucati de material unite prin cusaturi. Cand a sosit timpul sa fac tivurile, am folosit bias ca sa finisez partea de la gat iar pentru maneci si partea inferioara, am facut un tiv subtire clasic.

Tot bluzei, ca mi se parea foarte simpla si banala, i-am adaugat un mic buzunaras folosind aceleasi tehnici de coasere ca si la buzunarele de la pantaloni.

Pantalonii

Am urmat instructiunile, insa am ajustat talia, am mai adaugat inca 2 cm. in partea superioara, pentru ca mi se parea ca este foarte scurta si nu o sa fie suficient material sa-mi imbrace fundul imens. Legat de buzunare, le-am cusut expus pentru ca am vrut sa elimin inca o bucata de material care ar fi trebuit sa fie pe interior si pentru ca imi doream sa aibe un alt detaliu. Buzunarele le-am finisat adaugand doua cusaturi exterioare si bias, copiind stilul de la bluza. Talia pantalonilor este pusa pe o jartea de 2 cm. latime si pentru ca am avut destul material, am creat un efect de “paperbag waist”.

Setul este foarte confortabil, tiparul pantalonilor a fost precis pe marimea mea, dar fiind prima data cand am urmat un tipar facut de altcineva, am simtit nevoia sa fac un mockup pentru a-l proba.

Bineinteles ca mi-am facut si un scrunchie de prins parul, obisnuiesc sa imprastii peste tot prin casa elastice de prins parul, dar macar acum arata mult mai dragut.

Anca GV

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: